ARAD. După un an de la lansarea platformei studenterasmus.uvvg.ro., Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a pregătit un nou apel de aplicații pentru mobilităţile de studiu 2022/2023 și mobilităţile de practică pentru anul academic 2021/2022. Studenții UVVG care doresc să facă parte din marea familie Erasmus+ au posibilitatea de a-şi încărca documentele de candidatură în format online. Această platformă are menirea de a pune în evidenţă importanţa grijii faţă de mediul înconjurător şi de a uşura procesul birocratic al programului pentru toţi cei implicaţi. Perioada de aplicații expiră pe 06.03.2022. Mai multe informații se pot găsi la adresa de email: erasmus@uvvg.ro.
„În ultimii ani, peste 500 de studenți UVVG au beneficiat de burse de studiu la universități de prestigiu din Europa și din afara spațiului european, cât și de mobilități de practică. Feed-back-ul primit din partea participanților este unul pozitiv, aceștia recomandând această experiență universitară colegilor, încurajându-i să participe” a declarat Dariana Morena Savici, coordonatorul instituțional Erasmus+ UVVG Arad.
Erasmus+ este programul Uniunii Europene în domeniile educație, formare profesională, tineret și sport pentru perioada 2021-2027; iar acesta oferă oportunități de mobilitate și cooperare pentru toți actorii implicați activ în domeniile menționate, fie ca persoane sau ca instituții şi organizații. Programul este un instrument-cheie care sprijină îndeplinirea obiectivelor stabilite la nivel european prin Spațiul european al educației, Planul de acțiune pentru educația digitală (2021-2027), Strategia UE pentru tineret, Agenda pentru competențe în Europa și Planul de lucru al Uniunii Europene pentru sport. Prioritățile generale pentru perioada 2021-2027 sunt includerea și diversitatea, transformarea digitală, mediul și combaterea schimbărilor climatice și, în cazul sectorului de tineret, participarea la viața democratică.
„Programul Erasmus+ este un instrument de internaționalizare foarte important pentru Universitatea noastră, care permite atât studenților, cât și cadrelor didactice și staff-ului universității de a beneficia de mobilități internaționale. Componenta academică a acestor mobilități este esențială în dezvoltarea și continua îmbunătățire a actului didactic și nu numai. Doresc să încurajez studenții să aplice pentru mobilitățile din acest an, fiind convinsă de beneficiile unei astfel de experiențe. Mult succes!” a declarat prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci. rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.
Citiți principiile noastre de moderare aici!