Primul a fost pe 28 octombrie, atunci când Prefectura Arad ar fi trebuit să aducă noi acte care puteau schimba radical hotărârea. Procesul a fost amânat pentru că judecătoarea, Mariana Luciu, care urma să judece, a anunțat în plenul ședinței că a cerut schimbarea completului de judecată pentru că tot ea a fost cea care a dat și sentința din 2006, favorabilă familiei Colțeu, familie care acum este proprietara întregului sat. A fost stabilită o nouă dată, 27 noiembrie, care, din informaţiile noastre, nu va duce la judecarea procesului, ci doar la o nouă amânare. Pentru că dosarul Nadăş a fost transferat între timp la Curtea de Apel Timişoara, unde se judecă un alt caz în care protagoniştii sunt aceeaşi: familia Colţeu.
Dosarul va reveni la Ineu după judecarea cazului de la Curtea de Apel dacă nu va fi solicitat la București pentru judecarea cerererii de strămutare și așa mai departe. Când va reveni la Ineu, greu de estimat pentru cei implicați în caz, totul poate dura chiar și doi ani. În această situație, din lipsă de dosar, demersul Prefecturii rămâne în suspendare.
Avocatul nădăşenilor, Stelian Lupu, a precizat că, din punctul lui de vedere „singura cale în acest moment este latura penală pentru că este vorba de o prejudiciere a statului și nu înțeleg de ce Prefectura Arad nu abordează această cale”.
Se aşteaptă strămutarea
Şi tot Prefectura Arad a solicitat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie strămutarea procesului de la Ineu şi suspendarea cauzei până în momentul deciziei magistraților bucureșteni. Adică pe 6 decembrie 2013.
CITESTE SI:
Citiți principiile noastre de moderare aici!