ARAD. Aşa cum anunţa deunăzi viceprimarul Ilie Cheşa, concursul pentru ocuparea funcţiei de manager al HUB-ului Cultural mARTA se va relua. Consiliul Local Municipal a aprobat în şedinţa extraordinară din 31 ianuarie un proiect de hotărâre în acest sens. Decizia s-a impus în contextul în care la concursul care trebuia să se dsfăşoare în ianuarie nu s-a înscris niciun candidat.
Calendarul
Potrivit noului calendar de concurs, până la 24 februarie 2023 trebuie elaborate și depuse proiectele de management ale candidaţilor. În perioada 27–28 februarie se va face selecția dosarelor. Între 1 şi 9 martie e programată analiza proiectelor de management de către membrii comisiei de concurs (prima etapă). După această probă sunt declaraţi admişi pentru susţinerea etapei a doua candidaţii care au obţinut nota minimă 7. Pe 13 martie va avea loc susţinerea proiectelor de management în cadrul interviului, iar în 14 martie va fi comunicat rezultatul.
„Candidaţii nemulţumiţi pot depune contestaţii asupra modului de respectare a procedurii privind organizarea şi desfăşurarea concursului la Serviciul Resurse umane (cam. nr. 8 – Palatul Administrativ) din cadrul Primăriei Municipiului Arad, în termen de 5 zile lucrătoare de la data aducerii la cunoştinţa candidaţilor a rezultatului concursului. Contestaţiile se soluţionează în termen de 3 zile lucrătoare de la data expirării termenului pentru depunerea contestaţiilor” – se arată în regulamentul de concurs.
Condiţii mai relaxate
O altă noutate adusă de noul concurs pentru managementul „mARTA” e legată de condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească candidaţii.
Înainte erau impuse „studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în domeniul de activitate al instituţiei. Domeniul fundamental de ierahizare – științe umaniste și arte; ramura de știință: studii culturale sau arte.” Acum e suficient ca cei care vor postul de manager să aibă „studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă”.
Contre politice. Justificări
Iniţiat de Ilie Cheşa, proiectul de hotărâre CLM vizând managementul „mARTA” a fost aprobat cu 16 voturi „pentru” şi 7 „împotrivă” (USR). La final, viceprimarul a fost curios să afle justificarea votului USR: „Domnule Stana, ştiţi foarte bine proiectul, ştiţi foarte bine ceea ce urmează să se întâmple acolo, aţi spus că iubiţi Aradul… ar fi frumos să ne argumentaţi votul. Votul împotriva unei dezvoltări a HUB-ului Cultural mARTA.”
„Am dat o şansă acestui proiect acum un an, când am votat pentru el. Dar, din păcate pentru Arad, am văzut că nu s-a întâmplat nimic. Şi aşteptăm să vedem că se întâmplă totuşi ceva şi să sprijinim mai departe. Deocamdată, este un semnal de alarmă pe care îl tragem pentru faptul că a trecut timp, nu s-a întâmplat nimic şi vrem să accelerăm” – a explicat liderul grupului USR din CLM.
„Domnule Stana, populismul dumneavoastră nu merge cu mine! – a replicat imediat Ilie Cheşa. Ce înseamnă <nu s-a întâmplat nimic>? Adică dacă nu a existat un ghid european sau o axă europeană şi acum, anul acesta, avem două linii europene… dumneavoastră spuneţi că nu s-a întâmplat nimic? Pe ce vă bazaţi? Sau doar votaţi împotrivă ca să fiţi Gică-Contra?”
„Avem măcar o documentaţie făcută?” – a întrebat Florin Stana. Viceprimarul a spus că „s-a făcut un DALI, a lucrat o armată de arhitecţi din Timişoara cu domnul Cziszter… au lucrat trei luni de zile acolo… habar n-aveţi despre ce vorbiţi! Votaţi doar împotriva acestui proiect şi împotriva oraşului” – a conchis, pe un ton ridicat, Ilie Cheşa. „Este vina dumneavoastră că nu aţi prezentat Consiliului Local ce s-a întâmplat acolo şi nu aţi ştiut să vă susţineţi proiectul. Îmi pare rău! Responsabilitatea este a dumneavoastră, ca executiv. Vă rog frumos, în viitor, să vă susţineţi punctul de vedere cu documente şi veţi avea sprijinul nostru, cu siguranţă” – a conchis alesul USR.
Trimite articolul
XNu poate sa fie direct Bila director ? Sau colegul sau care arata ca o bila …
mArta este doar o eschivă prin care să se demonstreze că există interes pentru cultura și tradițiile Aradului. Dar, dacă ar fi acest interes, nu ar fi fost blocată inițiativa cu repunerea în drepturi a Teatrului Vechi. mArta, la fel ca și Casa de Cultură a Sindicatelor nu există pentru ceea ce a fost gândit. Chiar credeți, domnule Cheșa, că nu se vede de la o poștă că nu faceți decât să abateți atenția de la Teatrul Vechi? Care va retrăi cu sau fără voia Dumneavoastră!