ARAD. Pavilionul central al fostului Spital Municipal va fi modernizat în integralitate, în cadrul unui proiect finanţat parţial prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Marţi, 8 mai, a fost semnat contractul de execuţie, după ce au fost depăşite toate procedurile birocratice.
„Reuşim astăzi să semnăm contractul pentru reabilitarea şi modernizarea pavilionului central al fostului Spital Municipal, aceasta fiind una dintre cele mai vechi clădiri de utilitate publică din Arad. Construcţia acestui spital a început în anul 1833, iar în 1836 erau date în folosinţă primele două saloane. În anul 2022 am preluat clădirile de la Primăria Arad şi am depus imediat un proiect de modernizare pe PNRR, proiect în cadrul căruia am câştigat o finanţare de aproximativ 12 milioane de lei. Potrivit contractului semnat astăzi, lucrările vor costa, în total, 33,8 milioane de lei. Diferenţa va fi suportată din fondurile Consiliului Judeţean Arad şi, sperăm noi, şi din cele ale Primăriei Arad”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele CJA, în cadrul conferinţei de presă organizată cu ocazia semnării contractului. „Prin acest proiect, ne propunem să salvăm această bijuterie arhitecturală a Aradului, primul spital care a existat în judeţul nostru”, a mai completat Cionca.
Florina Ionescu, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, a ţinut să mulţumească celor de la Consiliul Judeţean, care au reuşit să obţină acest proiect.
„Vorbim despre un proiect pe care îl așteptăm de mult timp și care este deosebit de important, o unitate spitalicească de referință pentru sănătatea arădenilor, pe care, prin acest proiect, o vom putea aduce la standardele cerute de legislația în vigoare”, a spus Florina Ionescu. Prezent la conferinţă a fost şi Cătălin Hreniuc, directorul medical al spitalului, care a ţinut să precizeze: „În clădirea fostului municipal, parte integrantă a Spitalului Județean Arad, avem o serie de secții deosebit de importante, dintre care menționez secția de Chirurgie II, cu o activitate extrem de importantă și o multitudine de pacienți cu diferite patologii care sunt tratate și operate, secția unică de Medicina muncii, secția unică de Centru de dializă, Medicină internă 2. Toate acestea sunt ramuri medicale extrem de importante și, din punctul nostru de vedere, extrem de utile în activitatea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad”.
La întâlnire au fost şi medici care îşi desfăşoară activitatea în cadrului fostului Spital Municipal, medici care au luat cuvântul şi care au vorbit despre investiţiile de aici. Doctorul Mircea Țăndrău, coordonator al Compartimentului Nefrologie, a spus că „atâta timp cât a aparţinut municipalităţii, Spitalul Municipal nu a beneficiat de investiţii serioase, ci doar de mici reparaţii. De când a fost preluat de Consiliul Judeţean, în unitatea medicală se realizează investiţii, se modernizează secţii, apar dotări cu aparatură medicală nouă şi performantă. Iar acum, acest proiect de modernizare este salvator pentru buna desfăşurare a activităţii spitalului”. Şi doctorul Horaţiu Papiu a fost prezent la şedinţă, subliniind faptul că „sub o formă sau alta, o perioadă destul de lungă nu s-au mai făcut lucrări la acest spital decât la exterior. De la preluarea de către Consiliul Județean, s-au reamenajat o serie de secții, atât din fonduri europene, cât și din bugetele locale. Apreciem interesul manifestat și investițiile care s-au realizat în aceste secții”.
Trimite articolul
XBineinteles…. Tehnodomus….
macar de ar face saloane de 2 paturi nu de 8-10
-
Cel mai important lucru, necesitatea unui lift, sa nu se mai transporte pacienții în paturi pe scări domnilor!
Bani aruncati pe geam.
Se zugraveste o epava.
Peste 10 ani se va constata ca spitalul nu corespunde standardelor de ingrijire medicala si va trebui sa fie inchis.
In timp ce in lume se inchid spitale construite acum 50 de ani la noi se “reabiliteaza” spitale vechi de 150 de ani. “Reabilitarea” cu TEHNODOMUS inseamna un singur lucru – o vila de vacanta pe undeva pentru Cionca si 10 % CASH pentru FALCA.
Bineinteles ca spitalul va fi reabilitat in 5 ani la pret dublu.
Deci se schimba doar fata…nu si spatele…clar!!!
Normal ca se da din gură, ca vin alegerile. Hai la vot oameni buni sa scăpăm de tunari.
De ani de zile numai asta aud.Proiecte,proiecte si atat.Oare di numeroasele de proiecte de pana acum e gata vreunul?Nu cred.Pe bune.
Nuúiuuuuuuu tehnodomus!!!
Tehnodomus trebuia eliminat dintre participantii la licitatie. Trebuiau admisi (prin Caietul de sarcini) ca participanti firme care pot dovedi ca au respectat termenele la lucrarile de amploare anterioare. Smecheri – acasa.
Nu știu de ce ne supun de fiecare dată La acest spectacol penibil chemat licitație publică. Ar fi mai decent să declare castigator pentru orice achiziție publică pentru următorii 100 de ani din oficiu.
se aude ca deja comisionul de 20% a fost platit la faraon.
termene prelungite 3 ani, calitate zero, buget suplimentat ca deja s-a platit comisionul la faraon, vezi Marului!!
cat o sa mai suportam asa ceva??