Alături de oaspeți a venit și Flavius Domide, la rândul său printre primii invitați ai proiectului „Personalități arădene”, dar și profesorii Tiberiu Țiganu – autorul moral al acestei întâlniri, semnatarul a câtorva cărți despre istoria sportului arădean – și Marius Cirin.
Au fost prezenți reprezentanți a trei generații.Tocmai de aceea prezentarea celor doi sportivi protagoniști, a avut nevoie în primul rând, de relatarea unor date biografice. Prezentați de gazde, portretele oaspeților au fost completate de profesorii amintiți, ca și de invitații înșiși.
Au fost evocate vremurile anilor 1947- 1955.Viața de sportiv de atunci, presupunea efort considerabil: două antrenamente pe zi, seriozitate, muncă, în condițiile precare ale afirmării la Arad a canotajului, dar mai ales a tenisului.
S-a vorbit despre dezavantajele școlilor provinciale față de cele din capitală, dar și față de cele din lume, apoi despre performanțe și experiențe sportive.
Anecdotic, canotorul Veres Károly a relatat cum s-a dus la Olimpiada de la Tokyo fără bărci și cum au fost bătuți măr de nemți, la 500 de metri distanță! într-o competiție europeană, cum în următorul an românii și-au luat revanșa la mustață.
Tenismenul Piros a vorbit despre înaintașii dumnealui elogiați între paginile unei cărți, despre partida cu Ion Țiriac la Arad și despre frumoasele costume ale sportului alb.
Invitații i-au îndemnat pe cei tineri să facă sport, să studieze cu sârguință și să ducă o viață ordonată ca domniile lor, acestea fiind, se pare, secretele unei vieți sanătoase și logevive.
Citiți principiile noastre de moderare aici!