Seleuşul a scăpat de carantină, în baza unei sentinţe emise de Curtea de Apel Bucureşti. Instanţa a admis solicitarea primăriei de anulare a ordinului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, prin care Seleuş şi Moroda au fost carantinate. Teoretic, încă de miercuri după amiază, seleuşenii trebuiau să scape de carantină şi, implicit, de tot ce impune ea: restricţii de circulaţie, interdicţii de a părăsi localitatea etc. Numai că, surpriză!, joi, deşi trebuiau să fie ieşiţi de sub „imperiul” carantinei, locuitorii din cele două sate au văzut, în continuare, că străzile le sunt înţesate de poliţişti şi de jandarmi. Mai mult, aceştia au continuat să ceară documentele celor care circulau pe străzi, au continuat să le ceară declaraţiile pe proprie răspundere, totul s-a întâmplat exact ca şi pe vremea în care carantina era în vigoare. De ce? Pentru că, din punctul de vedere al oamenilor legii, carantina chiar era în vigoare.
Nici Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad şi nici Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Arad nu au primit minuta Curţii de Apel Bucureşti în care se specifică faptul că instanţa a anulat ordinul de carantinare emis de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi semnat de către Raed Arafat. Documentul a ajuns şi la avocaţii Primăriei Seleuş de abia joi după amiaza, în jurul orei 18:00. Cel mai probabil, doar de vineri filtrele instituite de Poliţie şi Jandarmerie vor dispărea din Seleuş. Cu numai o zi înainte ca ordinul de carantinare să expire. Pentru că DSU a stabilit carantinarea Seleuşului în perioada 1-15 august.
Cum s-a ajuns aici?
Primarul comunei, Cristian Branc, a povestit cum s-a ajuns ca Seleuşul să fie carantinat, dar şi motivul pentru care a decis să atace în instanţă acel ordin: „Aceste evenimente au început în luna iulie, când, în urma unei înmormântări, au fost depistate pozitiv la SARS-CoV-2 nu mai puţin de 50 de persoane din comuna noastră. În luna august au mai fost depistate alte patru cazuri. Sunt foarte puţine, având în vedere că populaţia comunei Seleuş este de aproximativ 3.000 de locuitori. Nu era necesară carantinarea comunei noastre. Mai ales că oamenii de aici sunt harnici, lucrează în agricultură şi legumicultură şi trebuie să îşi vândă produsele în pieţele din Ardeal, în general. Au întâmpinat probleme în câteva locuri, li s-a interzis să intre în pieţe să îşi poată valorifica produsele, ceea ce pe mine m-a determinat să apelez la instanţă şi să contest carantinarea comunei. În urma procesului de miercuri, am câştigat procesul, urmând ca filtrele de la intrările în comună să fie ridicate. Poliţiştii şi jandarmii nu au primit încă minuta hotărârii instanţei, aşteptăm să se ridice filtrele”. Seleuş este a doua comună la nivel naţional care a reuşit să scape de carantinarea impusă de DSU, după comuna Gornet, din Prahova. Şi în celălalt caz, tot Curtea de Apel Bucureşti a decis să dea câştig de cauză primăriei care a solicitat anularea ordinului de carantinare.
Trimite articolul
XAdica militia si jegdarmeria sunt in ilegalitate? Fain asa, ei sunt buni doar de slugi la priveghi si inmormantare de tigani….
Statul de drept la el acasa….. Vai de tara asta…
Ar trebui carantinata toata Romania din nou..
-
Si romanilor plecati din Romania sa se anuleze cetatenia, si interzicerea intrarii in tara pe viitor
-
Exact
-
Exact
-
Zi sa moara ma-ta pe centura in pula turcilor!Nu-ti permiti nici nickname si-l furi pe al meu sau esti un sugaci de sekurist?
-
Ii zice cineva lu ala cu elicopteru sa nu mai treaca deasupra aradului? Ca mama tot fuge de nebuna dupa el si o bate pestele ei ca nu mai produce nimic.
-
-
Chris, îți stau la dispoziție pentru consult. Până atunci încearcă să fii ”normal”..Știu că e greu, dar se mai întâmplă minuni.