„Patrimoniul cultural este o miză cât se poate de actuală. România deţine valori pe care ţări cu renume nu le au. Rolul cel mai important în protejarea acestui parimoniu îl au în primul rând statele, purtătoare ale ideii naționale și responsabile pentru posteritate. Reuniunea la care particip este reuniunea forului superm al UNESCO, cel care decide programele și bugetul UNESCO. Este foarte important de știut faptul că România are drepturi egale cu celelalte state membre, votul său fiind egal cu al celorlalte țări. În cadrul acestei reuniuni voi avea o întâlnire de lucru și cu delegatul permanent al României pe lângă UNESCO, Adrian Cioroianu” declară președintele Comisiei parlamentare UNESCO, Constantin Traian Igaș.
Conferința Generală este formată din reprezentanții statelor membre ale Organizației. Acest for se întâlnește la fiecare doi ani și are ca participanți: reprezentanți ai statelor membre și membrii asociați, împreună cu observatorii pentru statele non-membre, organismele interguvernamentale și organizațiile neguvernamentale (ONG-uri). Fiecare țară are un vot, indiferent de mărimea sau contribuția la buget. Conferința Generală determină politicile și liniile principale de lucru ale Organizației. Datoria sa este de a stabili programele și bugetul UNESCO. Acesta alege membrii Comitetului executiv și numește, la fiecare patru ani, directorul general.
Senatorul Constantin Traian Igaș, la Paris, la Conferinţa UNESCO
Senatorul Constantin Traian Igaș, la Paris, la Conferinţa UNESCO
În perioada 3-7 noiembrie 2015, Traian Igaș, în calitate de președinte al Comisiei permanente comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO, va participa la a 38-a sesiune a Conferinței Generale a UNESCO de la Paris.
Trimite articolul
XCele mai citite știri
Local
Aproximativ 35% din energia consumată este risipită. E.ON a transmis câteva sfaturi pentru ca în această iarnă facturile să fie cât mai mici.
Local
Sute de copii s-au repatriat cu familiile în ultimul an şi au cerut să fie înscrişi la şcoli din judeţul nostru.
Local
Pompierii militari arădeni au fost solicitați să intervină, sâmbătă dimineață, în jurul orei 8:00, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă din orașul Ineu.
România
Accident cumplit, produs vineri seară, la Lugoj. Trenul care circula pe ruta București - Timișoara a lovit o mașină, șoferul acesteia murind.
Mapamond
Miniştrii de interne din Uniunea Europeană vor vota pe 12 decembrie cu privire la propunerea Ungariei de a permite României şi Bulgariei să adere cu frontierele terestre la spaţiul Schengen, a declarat premierul ungar Viktor Orban, vineri, într-o conferinţă de presă la Budapesta, după convorbirile avute cu omologul său român Marcel Ciolacu, transmite agenţia ungară de presă MTI.
1
Local
ARAD. Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara informează că, în perioada 23 noiembrie - 2 decembrie, se vor desfășura două transporturi cu depășiri pe traseul: Nădlac II PTF – A1 – A11 – Centura Arad - DN 7 – Ilia – A1 – A10 – Turda – A3 – Nădășelu – DN 1F – Cluj Napoca – Centura Apahida Vâlcele - DN 1C - DN 17 – Beclean – DN 17 – Centura Bistrița – DN 17 – Gura Humorului – Varianta de Ocolire Suceava – DN 2 – DN 28 – Târgu Frumos – DN 28 – DN 28D – DN 28 – DN 24B – Albița PTF.
România
Austria şi-a arătat vineri disponibilitatea de a ridica dreptul de veto în privinţa aderării complete a României şi Bulgariei în spaţiul de liberă circulaţie Schengen, ultimul obstacol pentru cele două ţări est-europene după o lungă aşteptare, transmite AFP.
1
Local
Oraşul Pecica vrea să-şi creeze propriul serviciu de transport public local, cu autobuze electrice, pentru a lega principalele puncte de interes de pe cei 100 de kilometri de străzi, dar şi pentru a facilita deplasarea către zonele industriale şi satele aparţinătoare Turnu şi Sederhat.
Citiți principiile noastre de moderare aici!