ARAD. Sectorul HoReCa va beneficia de noi măsuri de sprijin, acestea fiind propuse de către Ministerul Finanțelor.
„S-au adoptat noi măsuri de sprijin pentru sectorul HoReCa, grav afectat de măsurile dispuse pentru combaterea pandemiei. Ministrul Adrian Câciu a elaborat cadrul legislativ pentru prelungirea scutirii de la plata impozitului specific datorat de operatorii economici din acest domeniu, pentru o perioadă de 180 de zile. De asemenea, va fi recalculat și impozitului specific datorat, în sensul scăderii acestei perioade din totalul de 365 de zile ale anului fiscal”, a transmis senatorul PSD Arad, Eusebiu Pistru.
În continuare, senatorul social-democrat a prezentat și modificările din Codul de procedură fiscală:
„În primul rând avem flexibilizarea condițiilor de accesare a eșalonării la plată prin crearea posibilității depunerii cererii de eșalonare și de către debitorii aflați în procedura insolvenței, condiția fiind ca până la data emiterii deciziei de eșalonare aceștia să iasă din procedura de insolvență. Apoi, încetarea obligațiilor declarative pe perioada inactivității sau a suspendării activității pentru contribuabilii care au înscrisă în registrul comerțului mențiunea privind inactivitatea temporară sau au suspendată activitatea. De asemenea, există și o reglementare expresă a modalității de restituire a impozitului pe dividende în cazul în care din regularizarea anuală a dividendelor distribuite parțial în cursul anului, potrivit art. 67 din Legea societăților nr. 31/1990, republicată, rezultă sume de restituit de la buget. Nu în ultimul rând vorbim de o reglementare expresă a obligației de raportare (furnizare de informații) a contribuabililor/plătitorilor care oferă mijloacele necesare pentru facilitarea tranzacțiilor on-line (piață on-line, platformă, portal, alte mijloace)”.
Modificări din Codul Fiscal
Pe de altă parte sunt și modificări importante în Codul Fiscal: a) instituirea obligației notarilor publici de declarare a tranzacțiilor din transferul dreptului de proprietate și al dezmembrămintelor acestuia situate sub plafonul neimpozabil de 450.000 lei; b) modificarea prevederilor Codului fiscal în ceea ce privește autorizarea antrepozitelor fiscale, a destinatarilor înregistrați, a expeditorilor înregistrați și a importatorilor autorizați, în sensul că aceasta se va realiza de structurile de specialitate din cadrul Autorității Vamale Române, urmând ca stabilirea competențelor, procedurilor și condițiilor de autorizare a antrepozitelor fiscale, destinatarilor înregistrați, expeditorilor înregistrați, importatorilor autorizați să se realizeze prin ordin al ministrului Finanțelor, la propunerea președintelui Autorității Vamale Române; c) Stabilirea unui nou termen-limită, respectiv 31 decembrie 2022, până la care operatorii economici care efectuează livrări de bunuri sau prestări de servicii prin intermediul automatelor comerciale ce funcționează pe bază de plăți cu cardul, precum și de acceptatoare de bancnote sau monede, după caz, au obligația de a dota automatele comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale.
Trimite articolul
XSprijiniti tot dar niste toalete si bai profesionale nu sunteti in stare sa faceti in spitale!
-
Ce sa facă? Toaletele sint jalnice la fel si lipsa apei calde la etajele superioare. În final muie și toate pozițiile spate și fată pentru muistele ajunse mari sugatoare de p😜la pe la partid și recomandate drept virfuri de frunte spitalucesti.