Ne aflăm în ultima parte a sesiunii de iarnă, urmând ca aceasta să se încheie la data de 12 februarie, cu excepţia Facultăţii de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară, care are alocată o săptămână în plus”, a precizat ieri, într-o conferință de presă, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rectorul Universității de Vest „V. Goldiș”.
Din totalul examenelor planificate, până în această etapă, s-au desfăşurat 88,4% la nivelul ciclului de studii de licenţă şi 90,2% examene la nivelul ciclului masteral.
Din analiza rezultatelor cuprinse în fişele de asistenţă completate de studenţii cu statut de observator, se desprinde concluzia că examenele s-au desfăşurat în mod corect şi transparent.
La nivelul Universităţii, prezenţa studenţilor la examene a fost de 87,3%; o prezenţă superioară acestei medii au avut-o studenţii din cadrul programelor de Medicină, Generală şi Medicină Stomatologică, Farmacie, Silvicultură, Administraţie publică, Relaţii internaţionale şi studii europene.
„Se constată o creştere a procentelor de promovabilitate pentru studenţii din anul I şi a numărului de medii mari şi foarte mari – a menționat rectorul Aurel Ardelean. Se detaşează de celelalte programe de studii de licenţă, studenţii de la medicină, farmacie, pedagogia învăţământului primar, comunicare şi relaţii publice, administraţie publică şi studenţii străini, cuprinşi la liniile de învăţământ medical în limbile engleză şi franceză, care au obţinut performanţe superioare mediei pe Universitate. Toate acestea atestă realizarea unui progres în asigurarea calităţii pregătirii profesionale a studenţilor”.
Rezultate superioare, faţă de anii anteriori, au obţinut şi studenţii cuprinşi la forma de învăţământ la distanţă. O motivare a acestor performanţe o constituie familiarizarea studenţilor cu platforma electronică de e-learning, pe care sunt postate toate cursurile din planul de învăţământ.
„În final – a concluzionat prof. univ. dr. Aurel Ardelean – apreciem că echipa de monitorizare a desfăşurării sesiunii, stabilită la nivelul Rectoratului, şi-a atins obiectivele principale, care sunt, de fapt, ale întregii comunităţi academice: asigurarea transparenţei, corectitudinii şi respectarea normelor de etică şi deontologie universitară. Rezultă, şi de această dată, că Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” se plasează în parametrii asigurării calităţii şi excelenţei, demonstrându-şi vocaţia sa europeană şi nivelul înalt de integrare în Spaţiul European al Învăţământului şi Cercetării.
Citiți principiile noastre de moderare aici!