Deşi e funcţională încă de la mijlocul lunii decembrie a anului 2017, de-abia marţi, 30 ianuarie 2018, Primăria a lansat oficial aplicaţia „My Arad”. Dincolo de faptul că răspunde pretenţiei Aradului de a deveni un „oraş smart”, aplicaţia vine în sprijinul cetăţenilor care vor să transmită Primăriei diverse sesizări.
Cum se fac sesizările?
„Este o aplicaţie gratuită care poate fi accesată de pe dispozitivele de tip smartphone care folosesc sisteme de operare android sau IOS, dar este disponibilă şi pe site-ul Primăriei, www.primariaarad.ro. Ce face această aplicaţie? Este foarte simplu: vizitatorii pot să sesizeze Municipalitatea în privinţa diverselor probleme din oraş legate de: iluminatul public, câinii comunitari, canalizare, maşini abandonate sau parcate neregulamentar, refacerea străzilor şi aleilor, salubrizarea străzilor, toaletarea copacilor şi întreţinerea gardului viu. De asemenea, dacă identificaţi nereguli în privinţa ordinii publice, dacă doriţi să faceţi o solicitare de locuinţă, revendicări în baza Legii 10, câteva informaţii despre comerţul ambulant… toate acestea se pot face parcurgând nişte paşi. Aplicaţia este foarte uşor de folosit: mai întâi accesăm adresa mycity.primariaarad.ro de pe dispozitivele mobile, de pe laptop sau calculator, apoi completăm datele pentru o nouă sesizare – se vor da nume, prenume, adresa de email, telefon, tipul şi descrierea problemei şi locaţia pe hartă. Pasul 3, care este şi ultimul, este să aşteptăm soluţionarea sesizării. Sesizările depuse şi încă nesoluţionate sunt vizibile pe hartă pentru o perioadă de maxim 30 de zile de la data depunerii. Sesizările soluţionate sunt vizibile pe hartă pentru o perioadă de cinci zile de la data soluţionării” – a explicat Ralu Cotrău, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Arad.
Sprijin (şi) pentru administraţie
„Această aplicaţie vine în sprijinul administraţiei pentru că administraţia lucrează cu companii care trebuie să facă anumite servicii în oraş. Dacă uită să facă un serviciu, vina publică pare a Primăriei, deşi vina publică e a operatorului. Nimeni nu are o armată de oameni care să urmărească fiecare stradă şi fiecare copac din oraş şi atunci acest gen de aplicaţii vine în sprijinul nostru şi în sprijinul cetăţenilor. Aceste aplicaţii sunt foarte, foarte bune în momentele dificile – când există o furtună, când sunt zăpezi mari – şi putem decide rapid zona unde se intervine. Dacă nu sunt evenimente, vom apela la serviciile care se ocupă de problemele sesizate” – a subliniat primarul Gheorghe Falcă.
Trimite articolul
XVă scriu de pe bd. V. Milea nr.4. De ani de zile mă uit cu îngrijorare cum teii de pe stradă îmi “mătură ” acoperișul, Cum îmi înfundă jgheaburile , Cum freacă pereții casei recent renovate, iar un alt tei, poate să se franga oricând, în acest caz,căzând peste acoperiș.
Am sesizat Primaria de multe ori,dar fără rezultat. Mi s-a răspuns că teiul se află în curtea mea. (Nu-I adevărat! ); că arborii sunt în vegetație ( în parcuri se fac lucrări de acest gen și acum) că nu se poate opri circulația pe strada ( am avut 3 luni când nu a fost circulație aproape deloc). Cui să mă adresez? Cum pot rezolva această problemă?
Cum completezi locația pe harta?
De ce nu răspunde conducerea CTPArad la următoarele întrebări:
– de ce tramvaiele circula nespălate, stropite cu noroi în situația în care în Arad nu a plouat de mult timp,
– de ce de cind a început canicula s-a rărit nr curselor de tramvai iar mai ales cei în vârstă trebuie sa aștepte în caniculei tramvaiele vechi și murdare,
– de ce unii vatmani conduc de parca participa la formula 1,
– de ce toți ei peste 70 de ani trebuie sa meargă ( indiferent de condițiile meteo ) în piață UTA după abonamente sau pt vizarea celor vechi, indiferent de adresa de domiciliu iar cozile sint de multe ori apreciabile, nu se pot înființa centre în cartiere în acest scop asa cum erau o data.
– salariile conducerii CTP sint în concordanta cu calitatea muncii depuse și în condiția în care avem cele mai scumpe bilete,
– conducea CTP s-a interesat la Salvare citi au solicitat salvările în stațiile mijloacelor de transport în comun din caza caniculei pt ca sau rărit cursele acestora.
Zona Bujac ,str Ghioceilor iluminatul public funcționează pe timp de zi,este normal!?