ARAD. Aleşii locali au aprobat, în şedinţa de vineri, documentația tehnico-economică Studiu de Fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiție SF – „Rețele de apă aferente străzilor de pământ”.
Potrivit indicatorilor tehnico-economici, valoarea totală a investiției se ridică la 5.423.157,01 lei (inclusiv TVA), aproape jumătate din sumă mergând pe strada Constantin Ticu Dumitrescu. Lungimea toatlă a reţelei este de 2.932 de metri liniari, din care 1495 ml pe str. Constantin Ticu Dumitrescu, 773 ml pe str. Digului, 285 ml pe str. Dr. Gheorghe Şerban, 257 ml pe str. Mihail Mărcuş, 81 ml pe str. Dumitru Bagdazar şi 41 ml pe str. Dr. Lazăr Constantin.
Durata de realizare a investiţiei este de 12 luni. Finanţarea se face din fonduri ale bugetului general şi alte surse atrase conform listelor de investiţii aprobate în condiţiile legii.
Pentru mai bine
„Având în vedere faptul că dezvoltarea economico-socială durabilă a unei comunități depinde în mare măsură de nivelul echipării edilitare a acestuia, de asigurarea tuturor utilităților necesare desfășurării în condiții optime a activităților de zi cu zi, inclusiv atrageri de noi membrii în comunitate, potențiali investitori sau consumatori, prin ridicarea standardului de viață. Astfel, asigurarea unei rețele de apă potabilă curentă pentru comunitate reprezintă o problemă majoră ce condiționează calitatea vieții și dezvoltarea de noi oportunități. Problema asigurării rețelelor de apă în zonele Municipiului Arad în care există o puternică expansiune a zonelor de locuințe, este în ultima perioadă tot mai des dezbătută, în vederea găsirii unor soluții tehnice care să asigure pentru locuitori posibilitatea de branșare la rețeaua de apă potabilă. Prin proiect se urmărește asigurarea unei rețele de distribuție a apei potabile pe 6 (șase) străzi ale Municipiului Arad. Necesitatea şi oportunitatea realizării rețelei de apă este evidentă pentru îmbunătăţirea condiţiilor de mediu, influenţând nivelul de trai al locuitorilor” – se arată referatul de aprobare ataşat proiectului de hotărâre aprobat de CLM.
Condiţionaţi de „Saligny”
Imediat după vot, primarul Călin Bibarţ a făcut următoarele precizări:
„Pe finanţările din <Saligny> de la Guvern nu se acordă banii decât condiţionat, ca înainte să fie făcute reţele de apă, canalizare dacă e cazul, la străzile de pământ. Acesta este motivul pentru care aprobăm acest SF şi regăsiţi şi în rectificarea bugetară alocări de bani pentru executarea acestor reţele, pentru a înainta şi cu acest proiect.”
Trimite articolul
XDeci, Bibart spune ca el ar asfalta strazile fara sa faca apa, canalizare… Da’ nu poate.!?
Foarte buna si binevenita investitia,poate se misca ceva si in ceea ce priveste canalizarea si asfatlul.
Pe strada noastră s-au făcut lucrările de apă și canalizare cu toate că nu am predat la primărie terenul pe care este strada. Acum, am solicitat și asfaltarea,dar nu se poate pentru că cineva nu a cedat terenul pentru stradă. Mă întreb cât de legală a fost lucrarea pentru canalizare
Strada se numeste Lazar Constantin sau Lazar Augustin ? Intr-un articol aparut 11 februarie 2022 pe aceiasi tema numiti strada cu numele de Lazar Augustin , acum pe aceiasi tema o numiti Lazar Constantin , pana la urma v-ati hotarat cum se numeste strada ?