Suntem sfătuiţi să achiziţionăm carne şi produse de carne doar de la surse autorizate, să testăm carnea provenită din gospodăria proprie şi să nu o consumăm fără examen trichineloscopic negativ şi preparare corespunzătoare. În plus, la apariţia simptomelor caracteristice trichinelozei – febră, edeme faciale şi ale pleoapelor, însoţite de conjunctivită, dureri musculare şi slăbiciune, precedate sau nu de tulburări digestive (dureri abdominale, diaree, greţuri vărsături) –, medicii ne recomandă să accesăm serviciile medicale în vederea tratamentului.
Omul se infestează cu Trichinella spiralis prin consum de carne de porc, în principal, dar şi carne de cal, nutrie sau vânat (mistreţ, urs), ce conţine larve vii sau chisturi viabile. Manifestarea clinică a bolii depinde de cantitatea de carne ingerată, de masivitatea infestării ei şi de rezistenţa organismului. Există şi cazuri cu evoluţie severă care pot cauza moartea prin complicaţiile produse.
Citiți principiile noastre de moderare aici!