Aţi observat poate, atunci când o persoană are piciorul imobilizat o perioadă de timp, musculatura se atrofiază, recuperarea este greoaie şi cere timp. Acelaşi lucru se întâmplă cu musculatura întregului corp dacă ne petrecem timpul în fotoliu, în faţa televizorului, la birou cel puţin opt ore pe zi sau pe banca din faţa blocului la poveşti cu vecinii. Organismul uman este complex şi funcţionează normal dacă-i asigurăm ,,combustibilul” necesar: alimentaţie echilibrată, apă, soare, aer curat, odihnă suficientă, program de exerciţii fizice.
Mersul pe jos, cea mai simplă formă de mişcare, oare am uitat de ea? Sărim din pat, luăm liftul, urcăm în maşină, ne aşezăm pe scaun la birou, după program mergem la cumpărături, dăm cinci ture cu maşina să găsim un loc de parcare exact la uşa magazinului. Sună cunoscut, nu-i aşa? Iată cum reuşim să ne îngrăşăm rapid, respiraţia devine greoaie, muşchii se atrofiază, aspectul corpului se schimbă, supleţea se pierde, apar tot felul de boli, merită riscul?
Acum este momentul să luăm marea decizie: nici măcar o zi fără exerciţii fizice! Spun mereu acest lucru şi aş fi fericită să ştiu că am dat un imbold celor care doar citesc articolele mele dar nu au hotărât încă să se alăture celor mulţi care au înţeles fenomenul aducător de sănătate şi bună dispoziţie în viaţa noastră. Sunt peste treizeci și cinci de ani de când predau gimnastica aerobică şi sunt încântată că exercitiul fizic într-un cadru organizat atrage tot mai multe persoane. Nu există limită de vârstă. Rezultatele sunt uimitoare, iar fericirea celor care sunt mulţumiți de schimbările ce se petrec în aspectul lor exterior, de echilibrul pe care-l dobândesc prin disciplina mişcării îmi dau satisfacţia misiunii îndeplinite. Interesant este faptul că, tot mai multe cursante preferă programul de dimineaţă, de la ora opt sau nouă, spunând că sunt toată ziua în formă, au alt tonus şi multă energie. De ce să ruginim şi să îmbătrânim înainte de vreme când avem atâtea posibilităţi la îndemână pentru a face ceea ce făceau şi strămoşii noştri: mişcare. Nu beneficiau de atâta tehnică dar, erau mai sănătoşi.
Un proverb celtic spune: când ai hotărât să faci un lucru, trebuie să începi prin a-l face. Succes!
Organismul uman este complex şi funcţionează normal dacă-i asigurăm ,,combustibilul” necesar: alimentaţie și sport
Citiți principiile noastre de moderare aici!