ARAD. „O locuință socială poate fi “acasă”, atât timp cât cei care stau în ea o îngrijesc și o prețuiesc cum se cuvine. Nu așa stau lucrurile în situația unei astfel de locuințe sociale situată pe strada Mihai Eminescu, unde un echipaj al Biroului Ordine Publică și Intervenție s-a deplasat în urma unei sesizări transmise de un locatar”, informează Direcția Generală Poliția Locală Arad (DGPLA), într-un comunicat de presă.
La fața locului, agenții au constatat că locuința se afla într-o stare jalnică, fapt pentru care au informat Serviciul Fond Locativ (Direcția Patrimoniu) din cadrul Primăriei Municipiului Arad în vederea demarării procedurilor de evacuare. Potrivit DGPLA, ocupantul locuinței sociale, un bărbat în vârstă de 55 de ani, se află mai mereu în stare de ebrietate și nu este pentru prima dată reclamat pentru mizeria cruntă în care “a reușit” să aducă spațiul oferit de Primărie.
„Beneficiarii” de pe Mărului – verificați
“În condițiile multiplicării semnalelor privind problemele generate în condominii și pe domeniul public de beneficiarii locuințelor sociale, până la sfârșitul acestei săptămâni, Biroul de Ordine Publică și Intervenție din cadrul DGPL va finaliza verificările efectuate la 27 de locuințe sociale ce au fost repartizate persoanelor evacuate din arealul Mărului. În următoarea lună, cu sprijinul Serviciului Locativ din Primăria Municipiului Arad, polițiștii locali vor vizita toate locuințele sociale referitor la care au fost semnalate probleme în registrul respectării normelor de conviețuire socială. Potrivit prevederilor Legii 114/1996, au acces la locuință socială, în vederea închirierii, familiile sau persoanele cu un venit mediu net lunar pe persoană, realizat în ultimele 12 luni, sub nivelul câștigului salarial mediu net lunar pe total economie, comunicat de Institutul Național de Statistică în ultimul Buletin statistic anterior lunii în care se analizează cererea, precum și anterior lunii în care se repartizează locuința”, avertizează Poliția Locală.
.
Pentru unii dintre chiriașii turbulenți, va fi solicitată în instanță evacuarea, în baza constatărilor realizate la fața locului de angajații primăriei și poliției locale, precum și a plângerilor redactate și asumate de colocatari.
Trimite articolul
XOare ce ar fi daca DPLA sau fondul locativ ar face verificari regulare la aceste locuinte? Sau daca inainte de acordarea lor s-ar obliga semnarea unui contract cu clauza automata de evacuare ?
Ar fi semn de civilizatie si nu de furnizare de locuinte sociale tuturor cersetorilor si scandalagiilor de pe centru.
De unde credeti ca vin de exemplu betivii de pe Metianu? Exact din aceste locuinte “sociale”.
Pam Pam
Și câte mai sunt….