O clădire evaluată la peste 2,6 milioane de lei, dar care nu poate fi folosită în prezent sub nicio formă, a fost preluată de către Consiliul Judeţean Arad de la Spitalul Judeţean. Toate formalităţile au fost făcute la ultima şedinţă a CJA, când consilierii au aprobat preluarea imobilului respectiv. În fapt, clădirea a aparţinut Consiliului Judeţean, dar a fost predată spre folosire unităţii medicale. „În acest imobil şi-a desfăşurat activitatea Secţia de Obstetrică Ginecologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, respectiv Obstetrică Patologică Neonatologie II, corp clădire A în regim de înălţime S+P+2E.
Prin adresa nr. 9846/2016 înregistrată la Consiliul Judeţean Arad sub nr. 5287/2016, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad solicită retragerea dreptului de administrare directă asupra imobilului mai sus menţionat, deoarece în acest imobil nu se mai desfăşoară nici un fel de activitate, clădirea fiind liberă”, se arată în documentele CJA. Dar cum de a renunţat spitalul la o clădire, în condiţiile în care ne plângem de lipsa spaţiilor? Foarte simplu: imobilul stă să cadă. Este într-o stare foarte avansată de degradare, fiind chiar în pericol de prăbuşire, lucru confirmat şi în documente: „imobilul se află într-o stare tehnică nesatisfăcătoare, necesitând ample lucrări de reparaţii capitale şi investiţii”.
Cerută de evrei
Logic, vine o altă întrebare: de ce nu investeşte nimeni în reparaţii? Ar fi mai ieftin decât un spital nou. Dar şi acestă întrebare are un răspuns: clădirea respectivă este cerută în instanţă de către Comunitatea Evreilor, aceştia solicitând retrocedarea ei. Până acum nu a fost dată nicio sentinţă în acest sens. Dar un lucru este sigur: nimeni nu poate investi bani într-o clădire aflată în litigiu. „Că o să fie retrocedată, că nu o să fie, m-aş bucura ca situaţia juridică a clădirii să fie rezolvată. Pentru că aşa stăm pe loc. Nici nu investim în ea, că este cerută în instanţă, dar suntem şi responsabili pentru ea, pentru că, deocamdată, noi suntem proprietarii. Dacă se întâmplă ceva, dacă se prăbuşeşte, noi răspundem”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean, Iustin Cionca.
Pericol public
Până una, alta, clădirea de pe Bulevardul Revoluţiei, numărul 86, reprezintă un pericol public şi nimeni nu poate face nimic în acest sens.
Citiți principiile noastre de moderare aici!