Pe adresa Instituției mai sus amintite, au sosit 136 de lucrări , cu participare directă sau indirectă, primele, desfășurându-se pe patru secțiuni.
În preambulul Simpozionului propriu-zis, s-a vizionat o inedită Expoziție de produse naturale, cu degustare, salate de cartofi, de fasole, zacuscă cu fasole, cu ardei copt, cu ghebe, aperitiv de mămăligă cu surimi, mere coapte cu nuci, papanași, ciuperci cu cașcaval, lapte prins, pită din mălai, fructe confiate, grâu și porumb fiert , apă de izvor, sarmale cu legume, plăcințele de casă….condimentate cu un frumos program artistic, din care nu a lipsit Nenea Doctorul…și Tanti bucătăresa, în asistența și aplauzele reprezentanților ISJ, CLM, CCD, părinți, bunici, cadre didactice implicate.
Prof.director, FLORICA MUREȘAN, ne-a spus-Încercăm, încă de la Grădiniță, să implementăm …micilor grădinari, un stil de viață sănătos, dar și un comportament care să îi îndepărteze de invazia produselor de tip fast-food.Acest Simpozion face parte dintr-un amplu Proiect Comenius, aflat în plină derulare, cu unități educative din Ungaria și Turcia, unde vom….zbura curând, iar ca produs finit, gândim o carte de bucate pentru toți gurmanzii…ecologiști, din țările menționate, bineînțeles, și Arad-România.
Florica R.Cândea
Citiți principiile noastre de moderare aici!