ARAD. Arădenii lansează acuze pe reţelele de socializare, susţinând că stau ore întregi după rezultatele analizelor Covid care se fac la Spitalul de Campanie de la Expo sau la Spitalul TBC din Grădişte.
Conducerea Spitalului Județean Arad aduce la cunoștința arădenilor diagnosticați cu virusul SARS CoV-2, asimptomatici, care vin la spitalul din strada Stephan Ludwig Roth sau la Spitalul de Campanie de la Expo Arad Internațional pentru investigații medicale în regim de spitalizare de zi, că în conformitate cu prevederile legale, perioada de efectuare a analizelor poate ajunge până la 12 ore. Este vorba despre analize specifice acestui diagnostic, inclusiv investigații radiologice. Timpii de așteptare variază în funcție de numărul de persoane care se prezintă la spital, dar și de transportul acestora la/de la spital.
Direct de pe „front”
Pe de altă parte, explicaţii foarte clare, punctuale, au venit de la Magdalena Gaja, asistentul coordonator al Spitalului de Campanie Expo, care a transmis pe o reţea de socializare toţi paşii care trebuie bifaţi de cei care ajung la Expo.
“Având în vedere că am citit tot felul de comentarii în legătură cu Spitalul de Campanie Expo, doresc să aduc următoarele precizări:
1. Pacienţii beneficiază de internări de zi, nu de internări continue. Spitalizarea de zi a pacientului cuprinde: evaluarea pacientului de către medic, analize de laborator, măsurarea parametrilor vitali, CT torace. La nevoie, se administrează tratament dacă starea generală a pacientului impune.
2. Pacienţii cu internări de zi nu beneficiază de mâncare, indiferent de secţia în care se efectuează internarea. Această formă de spitalizare este pentru efectuarea investigaţiilor şi a consulturilor necesare într-o singură zi.
3. Pentru a duce la bun sfârşit o spitalizare de zi a unui pacient în cadrul Spitalului Expo, acesta necesită patru transporturi cu salvarea:
– domiciliu – Spital Expo
– Spital Expo – Spitalul Judeţean pentru efectuarea CT torace
– Spitalul Judeţean – Spital Expo
– Spital Expo – domiciliu.
4. Distanţa între Spitalul Expo şi Spitalul Judeţean este destul de mare şi într-o zonă aglomerată, ceea ce necesită timp.
5. Zilnic vin 40 – 45 de pacienţi.
6. Într-un transport intră 3-5 pacienţi, în funcţie de tipul maşinii (calculaţi câte transporturi se fac pentru 40 de pacienţi).
7. Pentru a scurta cât mai mult timpul de aşteptare a pacienţilor la fiecare 15 pacienţi (aproximativ) vine o maşină după analize.
8. Cât timp o parte din cadrele medicale se ocupă de pacienţiîn zona roşie, în zona verde o echipă de 7-8 oameni se ocupă de partea scriptică a internărilor de zi.
9. În fiecare grup sanitar al pacienţilor sunt două calorifere, săpun, hârtie igienică, şerveţele pentru ştergerea mâinilor.
10. În zona roşie sunt cinci frigidere pentru pacienţi, cel puţin 30 de prize! (Am citit o grămadă de comentarii că nu au unde să–şi încarce telefoanele).
11. Zona roşie este încălzită, chiar nu este frig.
12. Fiecare pacient beneficiază de pat cu lenjerie nouă, curată.
13. Nu uitaţi, salvările trebuie să asigure transport şi pentru pacienţii cu alte patologii, motiv pentru care ar trebui să înţelegeţi că există timpi de aşteptare pentru transport. Ne pare rău, dar aceasta este situaţia.
14. Tot timpul sunt cadre medicale în zona roşie alături de pacienţi.
Am scris aceste rânduri pentru a văarăta exact ce se întâmplă la Spitalul Expo. Eu vă doresc tuturor multă, multăsănătate, aveţi grijă de dumneavoastrăşi de familiile dumneavoastră!”, a scris asistenul coordonator al Spitalului de Campanie Expo.
Trimite articolul
XMai frate,sa tot ai covid in Arad ! Felicitari autoritatilor !
Sunt de acord cu ce scrie doamna , cu exceptia unui singur lucru. Aceasi ambulanta care duce pacientii bolnavi de COVID , duce si pacientii bolnavi de alte patologii?
Demisia incapabililor. Lua-v-ar dracu cu expo cu tot
-
iti urez ca tot veninul din comentul tau sa-l inghiti cu cafeaua de dimineata,dobitoc
cred ca ar fi de folos pt toata lumea si un articol cu recomandari cu ce anume ar trebui sa isi ia la el un pacient ( ex acte, haine, alte bunuri). Merci
-
cred ca ar fi de folos pentru toata lumea sa se mai nasca odata ,sa reia scolile da pe bune,poate asa nu va trebui dus de minuta prin viata,ce pana mea mai vreti?la spital se marge-n curu gol primesti acolo tot,mai putin minte
pfuaaa in ce hal a ajuns aradul… la expozitie de COVID-ati :))))))))))))))) bravo sunteti pe calea cea dreapta
-
Covidius,ai uitat imaginile din primăvară din Madrid unde erau amenajate paturi în sălile de sport si centrele expozitionale?
DAR dacă ciupalacii psdului nu comentează aiurea,nu sunt satisfăcuți !-
draga … puncte puncte puncte, caaat de curand vei fi si tu e-liberata de partidul LIBERAL, success la COVIDUT
-
draga … puncte puncte puncte, caaat de curand vei fi si tu e-liberata de insusi partidul LIBERAL, success la COVIDUT #rezista :))
-
De ce nu instalati un modul pt CT si la Expo in loc sa plimbati oamenii? Pierdere de timp, implicarea masinilor salvarii anapoda, pacienti ce pot lua sau transmite virusi, bacterii si altele .De ce nu va organizati in mod logic ? Daca bani vi s-au dat, macar folositi-i cu cap nu faceti risipa.
-
De acord 100%, sau daca nu muta sa cumpere un CT si sa-l instaleze acolo ca sunt sigur ca in 1 luna de plimbari cu ambulantele se cheltuie mai multi bani ca sa nu vorbim de stress si energie… dar asta ar fi ceva facut cu cap ceea ce nu e specific autoritatilor.
-
Pana nu de mult trebuia sa mergeti la Timisoara pentru un CT si voi vreti sa apara acuma 2 in Arad? :)) Fiti seriosi.
-
Ii mulțumim doamnei asistent coordonator ca explica punctual situația reala. La iîntrebarea despre ambulantele care ctransporta covid 19 confirmat: nu, o Ambulanta care a transportat pacienți cu corona virus pozitiv nu vor transporta niciodată nici măcar pacienți suspecți, pana când ambulanta nu va fi de infectata fizic, chimic și 30 de minute la lampa UV.
Acum as vrea sa-i vad la Expo pe Cionca, Balcea si mai vreo doi
In campanie…(M. A. S. H) . binenteles😂
-
gunoaiele alea sunt protejate!
Mă uit la reclama aqfișată de ceva vreme, mai sus, cu cei trei (care au speriat Aradul), candidați la parlamentul României din partea PNL Arad. Și observ că prima este doamna Irina Onescu iar ultimul este domnul Ioan Cristina. Toată stima pentru această doamnă, dar ea pe listele de candidați este a treia la senat – loc neeligibil, pe când domnul Ioan Cristina este primul, cel care deschide lista la senat. Ori, arădenii știu cam ce mari ”realizări” a avut domnul Cristina în cele două mandate de 8 ani ale domniei sale – adică ZERO. Umbră în parlament pe bani mulți dar degeaba. Și unde am vrut să ajung, ca să vezi cum sunt gândite și aceste reclame electorale de așa manieră încât să manipuleze mințile celor care cunosc mai puțin, astfel că cine le vede și nu cunoaște realitatea va crede că doamna Onescu este prima pe listă și … poate o vor vota. Da, și eu aș fi votat cu această doamnă dacă era prima pe listă. Pentru că primul este domnul care vreme de 8 ani a zăcut doar în Parlamentul României și nu am auzit de el decât odată la 4 ani în campania electorală, voi vota o altă listă. Doamna Onescu nu are șanse în poziția a treia, nici în a doua.
-
Dreptate 100% meriti un loc de cinste🥇.
-
Am si uitat ca exista personajul asta, nici nu stiam ca ma reprezinta pe bani buni. Un monument al inutilitatii iar daca PNL l-a pus pe lista e clar ca nu trebuie votati. Si nu, asta nu inseamna nici sa votati PSD care sunt cei mai mizerabili, nici sa stati acasa in ziua alegerilor, ci sa va uitati cu atentie la toti candidatii si sa il votati pe cel mai competent.
Toată stima pentru întreg corpul medical care își face datoria în aceste condiții de pandemie, pentru că nu este ușor. Toată desconsiderarea pentru cei din corpul medical care nu își fac datoria pentru care sunt plătiți sau și-o fac doar de formă, pentru că sunt destui și din aceștia. O întrebare, stimată doamnă doctor, bolnavii cu afecțiuni cronice sunt măcar întrebați ce tratamente urmează și de ce boli suferă ? Li se administrează tratament și pentru boala cronică de care suferă sau doar pentru Covid ? Ce se întâmplă cu pacienții în vârstă care probabil nici nu știu ce tipuri de pastile iau zi de zi pentru bolile lor, având în vedere că aparținătorii nu au acces la ei ? Cum știți ce schemă de tratament urmează, schemă de tratament care nu este recomandabil să fie întreruptă nici măcar pentru că au ieșit pozitivi la covid.
Întrebări care ar trebui lămurite și dat un răspuns întrucât de asta depinde viața multor oameni și, din ce se vehiculează există situații în care practic cauza morții unor oameni a fost tocmai faptul că li s-a întrerupt tratamentul pentru bolile cronice de care suferă și au fost tratați doar de covid.
Vă rog un răspuns decent dar sincer din partea dvs. sau al altei persoane care cunoaște situația.
-
Asa cum am mentionat pacientii sunt in regim de spitalizare de zi. Se fac investigatii si evaluarea pacientilor. Se administreaza tratament doar la nevoie daca starea generala a pacientului o impune. Nu se administreaza nici tratamentul specific infectiei. Va rog respectuos pe cei care aveti nevoie de spitalizare de zi in unitatea noastra sa veniti cu medicatia pentru afectiunele cronice si un pic de mancare. Eu va multumesc inca o data tuturor celor care pot sa inteleaga ca la Expo este un volum mare de lucru.Sanatate multa tuturor!
-
Mor
Respect pentru tot ce faceti in aceste vremuri deosebit de grele pentru toata lumea !
-
respect pentru prostia ta!
VINE SUBMARINUL GALBEN!
Am trecut azi vama ! chiar am auzit ceva de panoplie!
prostia e la rang de cinste!
spital????? are echipari/dotari si arata ca o morga….sigur e spital???