Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a transmis, marți seara, un comunicat de presă în care a prezentat „situația pe clădiri” a instituției. Aflăm, din comunicatul menționat, că în clădirea de pe strada Stephan Ludwig Roth, adică la spitalul TBC, a fost finalizată instalația necesară compartimentului de Anestezie Terapie Intensivă (ATI), iar în momentul de față „avem locuri pentru primirea pacienților suspecți sau confirmați cu Covid-19”. „Menționăm faptul că aici sunt respectate toate circuitele medicale necesare, pentru ca pacienții suspecți să nu se intersecteze cu pacienții confirmați”, spun cei de la Spitalul Județean.
Pretriajul, în postul medical
În ceea ce privește clădirea principală a spitalului, cea de la Intim, conducerea instituției a precizat că nicio secție care funcționează acolo nu a fost contaminată, dar și că săptămâna trecută, toată clădirea a trecut prin „procedura de dezinfecție de nivel înalt”, iar acțiunile de dezinfecție au loc zilnic. „Unitatea Primire Urgențe își desfășoară activitatea atât la Postul Medical Avansat cât și în clădirea centrală. Pretriajul pacienților care se adresează acestui serviciu, se realizează în incinta Postului Medical Avansat. În funcție de simptomatologie, medicii specialiști decid unde ajunge fiecare pacient. Suspecții de Coronavirus sunt direcționați către spitalul de Boli Infecțioase de pe strada Stephan Ludwig Roth”, spun cei de la Județean.
Municipalul, „de rezervă”
Despre fostul spital municipal, din piața Mihai Viteazu, conducerea județeanului transmite că pe 29 martie, duminică, au fost transferați de acolo toți pacienții suspecți de Covid-19, care fuseseră internați pe secția ATI II. După transferul pacienților, secția a fost dezinfectată. „În cazul în care clădirea din Strada Stephan Ludwig Roth nu va mai avea locuri disponibile pentru pacienții suspecți/confirmați cu COVID-19, următoarea locație în care vor fi internați va fi cea de pe strada Piața Mihai Viteazu”, spun reprezentanții Spitalului Județean. Aceștia au ținut să menționeze și că „în clădirea de pe strada Ștefan Cicio Pop nu mai avem pacienți internați”. Acolo funcționa secția de Boli Infecțioase a județeanului.
Echipamente de strictă necesitate
Cât despre echipamentele medicale, cei de la spital spun că în momentul de față au tot ce e strict necesar și „aproape zilnic stocurile sunt suplimentate fie de autoritățile naționale și locale, fie prin donații”. Problemele în ceea ce privește achiziția echipamentelor vin deoarece stocurile multora dintre furnizori sunt epuizate. „Personalul medical primește echipamentul de protecție necesar, în funcție de secție și de gradul de risc”, precizează reprezentanții instituției medicale.
Citiți principiile noastre de moderare aici!