Una dintre concluziile întâlnirii a foste aceea că, deocamdată, nu există un plan concret cu privire la modul în care structura își va continua activitatea după data de 1 ianuarie 2025. Cert este, însă, că se va încerca păstrarea personalului existent, pentru că, din 2025, Poliția de Frontieră va efectua controale aleatorii în interiorul țării, în locații ce urmează a fi identificate la nivelul ITPF. „În următoarele 6 luni, va trebui confirmată utilitatea Poliției de Frontieră la frontierele interne. Conducerea I.G.P.F. și I.T.P.F. face apel la fiecare polițist de frontieră ca să dea dovadă de implicare în muncă și profesionalism. (…) scenariul din 2011 nu se va repeta. Niciun polițist de frontieră nu va fi nevoit să participe la un concurs pentru a rămâne sau nu angajat al M.A.I.; ”, se arată în documemtul intern, distribuit personalului în urma ședinței de dialog social.
Cât privește statul de funcții al Inspectoratului Teritorial, se estimează o reducere a posturilor la un minimum de 70 la sută din existent, însă personalul I.T.P.F. Oradea va fi puțin afectat având în vedere faptul că în jur de 10 la sută din funcții sunt neocupate. De asemenea, în jur de 150 de polițiști și-au exprimat dorința de a-și depune rapoarte de pensionare sau rapoarte de mutare la cerere, fie la I.T.P.F. Timișoara (personalul din Arad) sau în cadrul Poliției și Jandarmeriei. Se vor efectua, în schimb, relocări în cadrul inspectoratului, având în vedere numărul mare de funcții de la Borș și Nădlac. Cu toate acestea, se estimează că sunt sectoare care vor fi în deficit de personal și după 1 ianuarie, printre care Vărșand și Turnu.
Pentru că principalele misiuni vor fi cele de patrulare în trafic și în parcări, pe autospecialele Poliției de Frontieră, dar și în locațiile din interiorul țării amenajate pentru control, vor fi montate camere L.P.R. (aceste camere citesc numerele de înmatriculare ale autovehiculelor și transmit în mod automat alertele emise cu privire la respectivul autovehicul).
În concluzie, potrivit unui comunicat intern al Sindicatului Național al Polițiștilor de Frontieră „Niciun polițist de frontieră nu își pierde locul de muncă. Schimbările vor afecta modul de desfășurare a activității, dar nu vor exista disponibilizări. De la 01.01.2025, nu se mai lucrează în punctele de control pe frontiera devenită internă. La frontiera internă vor fi activiăți în zona proximă frontierei. Controlul nu va mai fi efectuat în puncte fixe, ci în mod sistematic în arealul frontierei. Mașinile/persoanele nu vor mai fi oprite la punctele tradiționale de trecere a frontierei. Clarificare: niciun polițist de frontieră nu va fi transferat la poliție împotriva voinței sale.”
Trimite articolul
XSe pensioneaza sarmanii ca sunt epuizati de la efortul depus de a lungul a 15 ani de munca , iar cei care nu se incadreaza pt pensionare , si au facut plinul , nici o problema !
se mai fac peste tot controale prin sondaj, asta ca nu dam afara e tipic aparatului bugetar unde se intra pe pile si nu se mai iese doar in cosciug iar tineretul pleaca din tara
-
E o mare minciuna schengenul ‘pe rutier’. Controalele ramân minim 6 luni cu optiuni de prelungire până la 5 ani si chiar mai mult daca sunt ‘motive temeinice’ 😜
Coana ioropa le-a dat din nou temelie șerbilor numai buni de sters pe jos cu ei.
demisia, sa vina in privat la takata sau la joyson la bandă. la salarii si prime nesimtite!!
Sáracii de ei, pái cum sá ducá un trai decent fárá bani de buzunar de ordinul xxxxx,€
SUV-urile, cadouri, amante, concedii exotice… toate scumpe din leafá.
Si cu vamesii,la fel a fost…Foametea a continuat,mutandu se pe la Radauti,Severin,etc….Dupa cca 1 an,le a trecut…
Atat doar ca acum e groasa rau….Frontierele Schengen si asumarea raspunderii sunt pe noi si bulgari…Acum e acum…Le a pus Dumnezeu mana in cap celor de prin respectivele vami…
Sa fuzioneze Politia de Frontiera,Politia Romana și Jansarmeria și atunci vor avea și personal si mașini………ca și în Ungaria și Austria.
-
Ti-ar fi mai usor sa treci de la Jandarmi la Poliție. Ca defapt asta te roade pe tine.
Eu zic sa fuzioneze IGI cu IGPF. -
La Nădlac coborau cate 20 din microbus dimineață.Trebuie drastic demult reduși fiindcă nu-și justifica prezenta in frontiere.
da de ce sa se rateze sansa de a face niste economii la buget prin disponibilizari? oricum deficitu bugetar e mare iar ei si-au asigurat oricum pe 200 de vieti traiu din spagi.
-
batranii spuneau ca e PROST CINE DA. Cum era daca nimeni nu OFEREA SPAGA, iar celor care li se CEREA SPAGA depuneau o plangere…Poate ca nu se facea “primavara” cu una doua plangeri…dar daca nu era rost de SPAGA, mai stateau onorabili in posturi?
Tara minunata, au ajuns gazetele sa plaga de grija militienilor de frontiera…
La nivelul MAI se pot gasi solutii; se pot redistribui de exemplu la politia nationala,care si asa duce lipsa de politisti;poate vom vedea prin oras si judet patrule de politisti,si ziua si mai ales noaptea,pentru intarirea climatului de siguranta civica,notiune ce a ramas lozinca in plan local. Daca se vrea,se poate !
-
Corect! Așa este. De atâta vreme se angajează din așa-zisa ,,Sursa externă”. Sa oprească aceste angajări si sa încadreze oameni cu experiența. Necesarul este oricum mai mare per total.
Le-o fi greu acum dragii de ei…
de ce nu se duc la Albița sau Stamora?