A fost unul dintre „marii jucători” de pe piaţa construcţiilor speciale, făcându-se cunoscută la nivel naţional prin lucrări de realizare a alimentării cu gaze naturale sau prin lucrări de introducere a unor conducte de transport a gazelor naturale. A mai excelat şi la construcţiile de hale sau clădiri de birouri, dar s-a năruit ca un uriaş cu picioare de lut. Societatea Amarad, căci despre ea este vorba, a intrat oficial în faliment. Deşi firma a dispărut de pe piaţă de ceva vreme, judecătorii Tribunalului Arad i-au anunţat falimentul de abia în urmă cu câteva zile. „Infirmă planul de reorganizare propus de debitoarea SC Amarad SA prin administratorul special Cheregi Miron şi, în consecinţă, în baza art.102 alin.3 şi art.107 alin.1 lit.B dispune intrarea în faliment a debitoarei SC Amarad SA”, se arată în decizia judecătorilor. Iar această decizie este una foarte proastă pentru creditorii societăţii, care nu sunt deloc puţini: 217. Nu este nicio greşeală, 217 creditori au de recuperat bani de la cea care a fost una dintre cele mai mari societăţi din Arad. Iar pe listă, pe lângă aproximativ 200 de societăţi, se află şi instituţii publice. Primăria Arad, primăria Semlac, primăria Vladimirescu, Compania de Apă Arad sunt numai câteva dintre instituţiile care s-au înscris ca şi creditori. Tabelul final al creanţelor va trebui afişat în data de 4 ianuarie, iar judecătorii au dispus sigilarea bunurilor din averea debitorului şi îndeplinirea celorlalte operaţiuni de lichidare.
Societatea Amarad a intrat în faliment
Societatea Amarad a intrat în faliment
La câţiva ani de când a dispărut de pe piaţă, societatea Amarad a intrat în faliment din dispoziţia judecătorilor.
Trimite articolul
XCele mai citite știri
Mapamond
Miniştrii de interne din Uniunea Europeană vor vota pe 12 decembrie cu privire la propunerea Ungariei de a permite României şi Bulgariei să adere cu frontierele terestre la spaţiul Schengen, a declarat premierul ungar Viktor Orban, vineri, într-o conferinţă de presă la Budapesta, după convorbirile avute cu omologul său român Marcel Ciolacu, transmite agenţia ungară de presă MTI.
Local
ARAD. Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara informează că, în perioada 23 noiembrie - 2 decembrie, se vor desfășura două transporturi cu depășiri pe traseul: Nădlac II PTF – A1 – A11 – Centura Arad - DN 7 – Ilia – A1 – A10 – Turda – A3 – Nădășelu – DN 1F – Cluj Napoca – Centura Apahida Vâlcele - DN 1C - DN 17 – Beclean – DN 17 – Centura Bistrița – DN 17 – Gura Humorului – Varianta de Ocolire Suceava – DN 2 – DN 28 – Târgu Frumos – DN 28 – DN 28D – DN 28 – DN 24B – Albița PTF.
România
Austria şi-a arătat vineri disponibilitatea de a ridica dreptul de veto în privinţa aderării complete a României şi Bulgariei în spaţiul de liberă circulaţie Schengen, ultimul obstacol pentru cele două ţări est-europene după o lungă aşteptare, transmite AFP.
Local
Oraşul Pecica vrea să-şi creeze propriul serviciu de transport public local, cu autobuze electrice, pentru a lega principalele puncte de interes de pe cei 100 de kilometri de străzi, dar şi pentru a facilita deplasarea către zonele industriale şi satele aparţinătoare Turnu şi Sederhat.
Local
În prezența a aproximativ 150 de preoți și diaconi și a peste 1.000 de credincioși, ierarhii arădeni au pus piatra de temelie pentru biserica Schitului „Izvorul Tămăduirii” de la Frumușeni.
2
Local
Zeci de preşedinţi sau locţiitori ai acestora de la secţii de votare din judeţul Arad s-au retras de la alegeri.
Evenimente
Evenimentul este dedicat tinerilor cu vârste între 12 și 15 ani, iar în acest an, tema abordată este „Egalitatea de șanse și curajul de a fi diferit”.
Local
ARAD. Agenția Națională de Administrare Fiscală informează contribuabilii cu privire la reapariția unor mesaje false transmise în numele instituției, utilizând adresa de e-mail stefania.neagu@anaf.re.
Citiți principiile noastre de moderare aici!