Un om de cultură care a decis să candideze la Primăria Arad. O personalitate marcantă a lumii culturale şi universitare, un om al cărţilor care va intra în competiţie cu politicienii. Dar nu va deveni politician „Deşi nici politicienilor nu le-ar strica puţină şcoală, educaţie sau cultură.
Educaţia şi cultura sunt forme de înţelegere şi deschidere spre celălalt, de respect şi dialog. Din păcate, le întâlnim foarte rar la cei care decid pentru noi. Iar consecinţele se «văz enorm şi simt monstruos» cum spunea Caragiale. În această situaţie cred că societatea civilă trebuie să aibă un cuvânt de spus. E motivul pentru care am acceptat să fiu candidatul Alternativei Civice Arădene pentru funcţia de primar al Aradului” – şi-a motivat decizia Gheorge Schwartz.
Primar fără politică
Are nevoie un primar de politică pentru a administra un oraş? Nu. Cel puţin aşa susţine candidatul Alternativei Civice Arădene care susţine că activitatea politică poate fi nocivă pentru administraţie:
„Primăria şi Consiliul Municipal trebuie să administreze nu să politizeze. Am un doctorat în filosofie politică şi consider că o administraţie eficientă presupune depolitizare, specialişti, program coerent şi realizabil, toate acestea destinate, pentru că suntem într-o perioadă de criză, rezolvării unor probleme ce ţin strict de nivelul de trai al arădenilor”. Alternativa Civică Arădeană consideră că, prin echipa pe care o propune, poate asigura acest tip de administraţie.
„Altfel nu am participa la alegeri. Candidaţii noştri sunt specialişti şi nu fac parte din niciun partid politic. Suntem o alternativă realmente civică. Spun acest lucru cu toată responsabilitatea. Programul sau oferta noastră electorală «Contractul cu arădenii» conţine măsuri bine fundamentate. Ele vizează prioritar îmbunătăţirea nivelului de trai al arădenilor. Conform «Contractului», dacă nu le vom îndeplini în 2 ani de la alegerea noastră, ne vom da demisia. Pentru că, repet, nu suntem politicieni şi nu ţinem de funcţii” – a explicat Gheorge Schwartz.
Confuzia
O altă formaţiune care participă la alegeri conţine în numele ei cuvântul „civic”. E vorba de Forţa civică şi Alternativa Civică Arădeană. Pentru a fi evitată confuzia candidatul Alternativei consideră că e mai corect ca formaţiunea respectivă să fie numită Partidul Forţa Civică.
„Nu înţeleg de ce evită cuvântul «partid». Nu e o ruşine să recunoşti ceea ce eşti. Mai ales că arădenii, care sunt mult mai inteligenţi decât îi cred politicienii, pot face oricând distincţiile necesare” – a punctat Schwartz.
„Candidaţii noştri sunt specialişti şi nu fac parte din niciun partid politic”
Citiți principiile noastre de moderare aici!