Noi informaţii în cazul bărbatului care a provocat tragedia din Ungaria în care și-au pierdut viața 14 persoane. Cu o zi înainte de producerea teribilului accident, Ovidiu Munteanu, de 31 de ani, din Arad, șoferul camionului s-a prezentat la Unitatea Primire Urgențe din Arad din cadrul Spitalului Județean Arad, acuzând dureri în zona abdomenului, greață și formă ușoară de diaree.
A fost primit la UPU
Medicii de la UPU l-au primit la secția de urgențe și, după tratamentul aplicat, l-au trimis la secția de Boli Infecțioase, unde i s-a recomandat internarea. Reprezentanții Spitalului Județean Arad au declarat că bărbatul a refuzat internarea recomandată de medici pe răspunderea lui, iar șoferul a și semnat un act prin care a refuzat să fie internat.
„Șoferul TIR- ului, Ovidiu Munteanu, s-a prezentat, sâmbătă, la ora 15:30, la Serviciul de Urgenţe, acuzând stare generală alterată, febră şi dureri abdominale. Pacientul a fost investigat şi diagnosticat cu enterocolită acută virală, cu reacţie urticariformă generalizată. Prezenta apatie, adinamie, scaune diareice, sindrom subfebril şi a fost trimis la Secţia de Boli Contagioase, unde i s-a propus internarea. Pacientul a refuzat internarea şi a semnat în registrul de consultaţii. În consecinţă, i s-a prescris o reţetă cu o medicaţie adecvată”, a declarat doctor Teodora Olariu, directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.
Avea nevoie de trei – cinci zile de repaos
În afară de tratamentul cu antibiotice, bărbatului i s-a prescris şi un ativomitiv care poate da stări de somnolenţă, însă medicii afirmă că şi boala de care suferea îi putea afecta reacţiile la volan. “Boala în sine poate să dea o stare de somnolenţă, din cauza deshidratării prin scaunele diareice şi din cauza sindromului subfebril. Avea nevoie de trei-cinci zile de tratament şi repaus”, a declarat directorul medical al SJA.
Polițiștii arădeni au fost prezenți la Spitalul Județean Arad, pentru a fotografia fișa medicală a bărbatului, iar informațiile vor fi transmise anchetatorilor din Ungaria.
În stare gravă la Szeged
Starea șoferului care a provocat nefericitul eveniment este foarte gravă, el aflându-se internat la spitalul din Szeged și sub arestul autorităților maghiare. În urma impactului, conform unor surse, acesta a suferit o fractură de bazin, fractură de peroneu, contuzie toracică și trei coaste înfipte în plămân. În ceea ce privește cea de-a 15-a victimă, aceasta se zbate şi ea între viaţă şi moarte la spitalul din Szeged.
Din surse neoficiale
Dacă din primele cercetări rezultă că șoferul autotrenului ar fi adormit la volan, surse neoficiale spun că această ipoteză este exclusă din mai multe motive. Sursele spun că distanța de la plecarea acestuia în cursă până la producerea accidentului este prea mică pentru un șofer cu experiență, mai puțin de două ore. Mai mult, acesta a și vorbit prin stație cu colegul său aflat în fața sa cu câteva minute înainte de producerea accidentului. Singura explicație, conform surselor, este că fie șoferul a leșinat în urma stării de sănătate, fie a avut încărcătura camionului peste sarcina maximă admisă, iar curba în care a intrat cu viteză la dezechilibrat și a provocat tragedia cu urmările nefaste pentru mai multe familii.
Filmul tragicului accident
„Autotrenul, care transporta lemn din Arad către Germania, a derapat de pe banda sa de mers după o curbă, a rupt bara care desparte cele două sensuri de mers, s-a răsturnat şi a intrat în coliziune frontală cu microbuzul care venea din sens opus”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Csongrad. Microbuzul, cu o capacitate de 15 persoane, efectua o cursă din Valencia (Spania) spre Bucureşti. În urma accidentului şi-au pierdut viaţa trei copii, patru femei şi şapte bărbaţi, toate victimele fiind din microbuz. Majoritatea victimelor erau din judeţul Giurgiu.
Un fost politist de frontiera aradean detine TIR-ul implicat in accidentul din Ungaria
Citiți principiile noastre de moderare aici!