După două luni de cercetare şi analiză a apei din Zona de agrement de la Şofronea, a venit extraordinara veste: „Institutul Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie din cadrul Ministerului Sănătăţii ne-a dat atestat de staţiune balneoclimaterică! Specialişti ai ministerului au fost la Şofronea, la faţa locului, au recoltat probe şi le-au prelucrat timp de 52 de zile. În perioada iunie-iulie, s-au făcut 26 de analize a apei de sondă şi opt analize a apei de bazin. Rezultatul? Apa a fost trecută în categoria «apă minerală terapeutică», iar în urmă cu o săptămână am primit atestatul de staţiune balneoclimaterică. Documentul e semnat de şase specialişti, sub conducerea conf. dr. Delia Cinteză, director medical al Institutului Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie” – precizează Daniel Negrea, preşedintele Fundaţiei „Humanitas Gura Popii”, proprietar al Zonei de agrement de la Şofronea.
Aşadar, specialiştii au stabilit, oficial, că apa de la Şofronea – care a atras în ultimii ani zeci de mii de turişti la ştrandul din localitate – este „apă minerală bicarbonatată, sodică, hipertermală, hipotonă, având următoarele indicaţii terapeutice: afecțiuni reumatismale degenerative cronice, afecțiuni abarticulare cronice, afecţiuni posttraumatice ale aparatului locomotor, afecţiuni neurologice periferice cronice”.
Ce înseamnă toate aceste veşti venite dinspre Bucureşti? „Pentru mine este enorm, înseamnă că suntem la un alt nivel – spune Daniel Negrea. Apoi, ar putea însemna mult şi pentru dezvoltarea localităţii Şofronea, dar şi pentru judeţul Arad pentru că de la Băile Felix până la Băile Herculane nu mai sunt unităţi acreditate.”
Citiți principiile noastre de moderare aici!