„Sigur, ne preocupă situația de la CET, însă nu subvenționarea excesivă este soluția, ci investițiile care să ducă la o termoficare performantă. Fostul nostru coleg subliniază că municipiul are un excedent bugetar, dar Primăria dorește să investească în modernizarea sistemului de termoficare, în special în rețeaua de transport, tocmai din acest excedent. O altă dovadă a preocupării noastre față de CET este faptul că Primăria a luat în domeniul public unele bunuri din patrimoniul CET pentru ca Aradul să beneficieze de cele 9,4 milioane franci elvețieni nerambursabili”, afirmă Riviş-Tipei.
Consilierul municipal PNL a subliniat că nu dorește să expună din nou istoricul CET Arad, dar că trebuie să facă unele precizări. „CET Arad a fost cedată municipalității de către guvernul PSD din 2000-2004. Odată cu această cedare, an de an, Guvernele care s-au succedat au alocat bani pentru funcționarea CET. Aceasta până când a ajuns PSD la guvernare, timp în care nu s-a alocat niciun leu pentru CET. Afirm acest lucru pentru ca arădenii să cunoască atitudinea PSD față de arădeni”.
Distrag atenţia
„Deși subiectul CET este unul important, mulți arădeni au alte surse de încălzire, nu doar termoficarea orașului. Primăria Arad este a tuturor arădenilor, nu doar a celor racordați la rețeaua de termoficare. Repet, soluția nu este o subvenționare masivă, ci o modernizare a sistemului. Domnul Adrian Todor vine cu asemenea propuneri, probabil pentru a abate atenția opiniei publice de la adevăratele probleme ale României, cum ar fi Ordonanța privind grațierile”, a concluzionat Lucian Riviș-Tipei.
Citiți principiile noastre de moderare aici!