Unul dintre cei mai cunoscuţi crescători de iepuri din zona Aradului este Mircea Maghiar, un curticean care îşi cultivă pasiunea pentru aceste animale de când era mic copil. Acum are o mică fermă în oraşul Curtici unde trăiesc peste 120 de iepuri, rasa marele alb belgian şi uriaşul german.
O afacere profitabilă
Creşterea iepurilor este o afacere profitabilă. Carnea de iepure e tot la mai mare căutare în ultima vreme. Principalul avantaj este faptul că nu are colesterol. „Este o afacere bună. Iepurii nu sunt greu de întreținut iar profitul apare imediat pentru că o iepuroaică fată între 10-14 pui de 3 ori pe an”, spune Maghiar. Și tot mai mulți oameni sunt interesați să cumpere carne de iepure. Un iepure mare ajunge la 10-12 kilograme iar un kg de carne costă 15-20 lei.
Iepuri cu medalii
Și dincolo de afacerea cu carne de iepure mai sunt și iepurii pentru expoziții pentru care crescătorul din Curtici are o mare pasiune. Un iepure mic costă 50 euro, iar unul matur poate ajunge până la 200 euro. Împreună cu asociaţia crescătorilor de iepuri a participat la mai multe expoziţii în ţară şi străinătate, unde a câştigat mai multe premii, printre care şi câteva locuri 1.
CITESTE SI:
Citiți principiile noastre de moderare aici!