Parlamentarul arădean consideră că, în condiţiile în care încă se mai caută formule legislative adecvate pentru stoparea fenomenului, primul rol în conştientizarea tinerilor asupra efectelor dezastruoase ale acestei practici îi revine şcolii.
„S-a încercat realizarea unei liste cu substanţe interzise, dar aceasta nu poate avea un efect de lungă durată, deoarece comercianţii pot obţine numeroase denumiri generice pentru aceeaşi substanţă activă, astfel că este greu de controlat ceea ce se vinde efectiv în aşa numitele magazine de vise. Mai mult, unele dintre ele sunt etichetate ca nefiind pentru consumul uman, utilizarea lor ca îngrăşământ pentru plante fiind speculată din plin de comercianţii de astfel de produse…
Tinerii trebuie conştientizaţi prin campanii ample de informare în special la nivelul şcolilor, cu privire la gravele efecte secundare asupra sănătăţii lor. Deseori aceşti adolescenţi prezintă devieri de la comportamentul social obişnuit, atât în relaţia cu familia, cât şi în relaţie cu mediul educaţional” a declarat Gondor.
JA-S.T.
Citiți principiile noastre de moderare aici!