ARAD. Nu mai puțin de 18 mașini abandonate pe domeniul public au intrat, acum, în atenția administrației locale. Primăria Municipiului a publicat anunțul prin care proprietarii de rable „uitate” cu lunile pe străzile municipiului sunt notificaţi să şi le mute sau să îşi ia „Adio!” de la ele.
„În baza art. 6 alin. (1) din Legea nr. 421/2002, cu modificări şi completări ulterioare şi art. 6 alin (1) şi (2) din Hotărârea nr. 156/2003 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 421/2002 coroborate cu art. 14 din H.C.L.M. nr. 128/31.05.2007, primarul Municipiului Arad aduce la cunoştinţa publică caracteristicile tehnice ale vehiculelor fără stăpân aflate pe domeniul public al Municipiului Arad, în vederea identificării proprietarilor sau a deţinătorilor legali ai acestora”, se pecizează în anunţul public postat pe pagina de internet a Primăriei.
Nicio Dacia
Spre deosebire de alte dăţi, când majoritatea covârşitoare a maşinilor abandonate era alcătuită din bătrânele Dacii, acum pe lista publicată de primărie nu se regăseşte nici măcar o maşină autohtonă.
Se găsesc, însă, două Nissan, cinci Mercedes, un Volkswagen, un Audi, un Chrysler, un Ford, un Fiat, un Mazda, un Opel, un BMW, un Peugeot, un Mitsubishi şi o remorcă. Demn de menţionat este faptul că, printre ele, se regăsesc şi maşini înmatriculate, dar care nu au fost urnite de ani buni de pe locul unde au fost parcate.
Pârneava, în top
Cinci dintre maşinile abandonate se găsesc în cartierul Pârneava. Alte trei sunt în Micălaca, două sunt în Vlaicu, patru sunt în Alfa, una în Grădişte, una în Aradul Nou şi două sunt în zona centrală a oraşului.
Câteva zeci
Anual, ne spunea recent Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei, se ridică 60-70 de maşini abandonate. Potrivit procedurii legale, în primă fază se constată că autoturismul este lăsat pe domeniul public timp îndelungat. Constatarea se face fie în urma sesizărilor primite la Primărie de la cetăţeni, fie prin autosesizarea reprezentanţilor administraţiei locale. Apoi, se fac demersurile pentru identificarea proprietarului. Dacă acesta este identificat, va primi o somaţie, dacă nu, somaţia se face publică, pe site-ul Primăriei. Proprietarul are la dispoziţie 30 de zile să îşi ridice rabla de pe locul unde a abandonat-o. Fapt care se şi întâmplă deseori, rablele fiind mutate (şi abandonate mai apoi) pe alte străzi.
30 de zile
După trecerea termenului de 30 de zile, acestea sunt ridicate de Biroul de ridicări auto şi depuse la depozitul Primăriei, din zona Podului de la Polivalentă. Dacă trec 6 luni de când se află în depozit şi rablele nu au fost revendicate, acestea sunt trecute în domeniul public al municipiului şi se valorifică la licitaţie.
CITESTE SI:
Trimitem rablele aradene si la export
Citiți principiile noastre de moderare aici!