O bună parte dintre persoanele aflate în şomaj din judeţul nostru nu au studii stuperioare, conform datelor făcute publice de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Arad. 3.765 de arădenişomeri au absolvit doar şcoala generală, în timp ce 2.414 se numără printre cei care au urmat o şcoală profesională.
Pe de altă parte, AJOFM Arad ne informează că doar 433 de şomeri au urmat un liceu teoretic, în timp ce 81 de şomeri s-au calificat în cadrul une instituţii de invăţământ complementar – ucenici, iar 96 deţin o diplomă de absolvire a unei şcoli de maiştri.
Raportat la calficarea pe care o au şomerii, cea mai mare parte dintre cei peste 13 mii de persoane cu acest statut, au activat în sectorul agricol pe posturi de muncitori necalificaţi – 3.508. De ordinul sutelor este şi numărul arădenilor aflaţi acum în şomaj dar care au o specializare precum: lăcătuş mecanic – 443, mecanic agricol – 363, tâmplar universal -290, muncitori necalificat la ambalaje produse solide şi nesolide – 253, etc. Cei mai puţini şomeri, doar 66, au provenit din rândul consultanţilor juridici şi juriştilor, iar 68 de arădeni au muncit ca zidari sau tencuitori.
Situaţia pe judeţ
La nivel judeţean în mediul urban se înregistrează un număr de 6.885 de şomeri, dintre care 3.195 sunt femei. Dintre oraşele judeţului, în afară de municipiu, numărul cel mai mare de şomeri este înregistrat la Pecica – 548, în timp ce la Ineu sunt doar 247 de şomeri. Numărul total al şomerilor din mediul rural este de 6.541, comuna Şiştarovăţ având un număr de doar doi şomeri. La polul opus se sitează comuna Mişca ca un număr de 330 de şomeri.
Va sugeram:
Mai multe locuri de munca in Arad.
Mai multe locuri de munca in Nadlac.
Mai multe locuri de munca in Ineu.
Mai multe locuri de munca in Pecica.
JA-A.P.
Citiți principiile noastre de moderare aici!