Cine are copii la școală este imposibil să nu fi trecut prin această dilemă a părinților. Ce facem, îl medităm? Din dorința, firească de altfel, de a avea copilul cât mai bine pregătit, părinții caută mereu cea mai bună variantă.
Urmează un examen, fie că e vorba de Evaluarea Națională sau Bacalaureat, iar copilul trebuie să învețe, trebuie să ia examenul. Dar îi ajunge oare ce învață la școală? Reușește să priceapă ce i se predă la clasă? Va face el față unui program și mai încărcat?
Trimite articolul
XDaca tot vorbim de meditatii………………da in multe cazuri sunt f utile.
Cu meditatiile se pot castiga bani frumosi si se pot cumpara si 5 case dupa cate zice presedintele nostru Ele se fac tot anul scolar de catre unii elevi , iar altii le fac doar in perioada examenelor .
Multe meditatii se fac in grup adica intra la ora / care de fapt sunt cate 2 ore /5-6 elevi li se da tema si dascalul se duce in cealalta camera unde are alt grup de elevi . Sunt si cazuri zic elevii unde intr-un apartament au loc si 3 grupe de elevi Cand si cand proful trece de la un grup la altul intre timp isi rezolva problemele din gospodarie. Fiecare elev plateste separat cele 2 ore de meditatii, Fiecare grupa face meditatii saptamanal de cca doua ori Faceti un calcul cat se castiga in cele doua ore de la cele 2-3 grupe de cca 12 elevi /pe saptamana/
Unii prof dau meditatii aproape zilnic Unii prof. fac meditatii si dumineca si sambata Astea le stiu de la niste elevi care frecventeaza orele de meditatii. Sumele nu le stiu pt ca difera de la un prof la altul dar sunt consistente. sa fie clar Asa ca……………….
Unii profesori devin foarte aroganți și prezintă opulenta atât în mediul virtual cât și printre cunoștințe. Case luxoase, mașini scumpe iar despre concedii nici nu mai vorbim. Au ajuns sa aibă inclusiv menajere si gradinari. Sa fiscalizeze tot ce câștiga. Iar de prins e f.usor numai să se dorească dar probabil nu se vrea datorita faptului ca și cei împuterniciți pt.prinderea lor au copii care trebuiesc meditați.
Meditațiile sunt utile pentru a aprofunda materia și a face performanță. La unele licee sunt aproape obligatorii, altfel nefănd față elevii. Căștigurile profesorilor sunt imense, în special a celor de matematicăă, dar nu numai. Cifra de 200 de milioane este ridicolă. Numai profesorii de matematică căștigă mai mult. Una peste alta invățămăntul are nevoie de o reformă profundă dar cei care nu o doresc sunt însuși dascălii. Avem nevoie de mai puține licee și de un învățământ profesional dual.
-
Meditatiile ar tebui in principiu sa aprofundeze niste cunostinte invatate deja la clasa,dar profesorii anume predau superficial ca elevii care vor sa invete ceva sa mearga la ei la meditatii.In alt timp se faceau meditatii colective sambata si dumineca gratuit la scoala sau la faculta pentru cei care voiau sa dea admitere.Eu am facut naveta la timisoara multe sambete pentru meditatii la electrotehnica.
Se pot face 6 case din meditatii.
-
E singurul motiv pentru care imi pare rau ca nu m-am facut …. profesor !!
-
Niciodată, nu-i tărziu!
-
-
io stiam ca numai 5……iar cei ce nu reusesc nici atat inseamna ca au avut ghinion .spunea un dascal de fizica………ha!ha!
Școala nu oferă în momentul asta nivelul adecvat sau nivelul pe care și l-ar dori acești copii și familiile lor!
– într-o viață de chin, de frustrări și de suferință bunicii și străbunicii noștri au învățat să scrie și să citească pe „tăbliță”.
O placă de ardezie, în ramă de lemn, asociată cu un „condei” de piatră.
După ce-și încercau, fiecare, puterile și talentul într-ale scrisului, ștergeau placa de piatră cu o cârpă și-o luau de la capăt iar și iar.
semnele strâmbe și asimetrice deveneau mai drepte ori mai rotunjite, mai încovoiate sau mai răsucite, tot mai aproape de exigențele caligrafiei.
Care cum putea, care cum îl duceau capul și priceperea. Unii au fost inteligențe native, minți strălucite, spirite geniale, într-o viață de chin, de frustrări și de suferință.
Altii au devenit învățători, profesori, funcționari, avocați, judecători, ingineri. Alții au ajuns scriitori, artiști, oameni de știință.
Iar inteligența și harul lor i-au făcut pe toți ceilalți să-i repecte.
Fiscalizare si declararea acestor venituri.
-
bine zici dar practic nu se poate
– nu stie nimeni cati elevi are profesorul la meditatii saptanal ( cate ore) si cat incaseaza. Daca elevul bate din gura aiurea o face pe spinarea lui ca toti profi se vor feri de el. In concluzie e imposibil de fiscalizat toate orele de meditatii.dintr-o localitate asa mare ca Aradul
In general vecinii meditatorului stiu ca omu, da meditatii ca doar vede mereu copiii cu ghiozdan in spinare care vin si care pleaca pe scara blocului.Mai sunt si profesori ce merg acasa la elevi si dau acolo meditatii dar astea-s cazuri mai putine si se refera doar la copiii de bani gata.!
Este greu sa razbata fara meditatii.La clasa abia se resolva jumatate de problema.La lucrari de control se dau ca nu reusesc sa termine copii.Cand vin rezultatele are nota 10 copilul meditat de profesorul de la clasa.
Copilul meditat la alt profesor nu reuseste sa aiba note mai mari de 7 ceea de aduce o gramada de dezamagiri pt el.
la cum scriu unii dintre comentatori sigur nu au facut nici orele de limba romana, ce sa mai zic de meditatii
@justdoit
Cu tot respectul – “cum scriu mulți dintre comentatorii”
Despre dactilografiere pe paginile web. Omul “tastează” ce poate și cum poate.
Mulți dactilografiază pe tastatură cu două, trei degete din cele 10
Nu toți românii au înalte studii de utilizare tastaturii.
La ce școală ( Școală primară, Gimnaziu, Liceu) se predă dactilografie?
Textul este editat pe un telefon Nokia cu ecran polifonic și sunete color(ate) 🙂
– Funcția de auto corect este, de obicei, amuzantă, de la eroare de tastare la eroare de “testare”.
Depinde foarte mult de situație, de tipul mesajului, de context.
Ok,dacă johannis si-a luat 6 case să incerce si altii.
O mare nesimțire, la fel ca la medici sa se aleagă, ori spital de stat, ori cabinet particular. Ar trebui interzise iar profesorii sa aleagă, ori predau. În școală, ori dau meditații. Profesorii care dau meditații simulează la clasa ca predau pentru ca elevul sa meargă după amiaza la ei la meditații. Avem oare Dragi parlamentari puterea de a interzice medicilor din spitalele de stau sa nu mai profeseze în cabinete particulare sau sa opriți meditațiile date de profesorii care predau la școală?
-
Aveți dreptate, dar vedeți și rezultatul sondajului care arată că 186 de persoane au votat: Sunt utile elevilor, ajutându-i să-și crească performanța școlară. Ceea ce denotă dorința multora pentru meditații, indiferent că sunt profesori sau părinți
Meditatiile niciodat nu o sa poata fi impozitate pt ca nimeni nu recunoaste ca ia bani Toti spun ca fac meditatii GRATIS .! Cum dovedeste cineva contrarul ca doar nu vin elevii cu bani O sa treaca sa lase obolul desigur parintii in alta zi.
Meditațiile sunt un furt, o excrocherie practicate tocmai de cei care ar trebui să fie modele pt. tânăra generație.
Este o diferenta mare intre modul de predare de la un liceu la altul…
La colegiile nationale profesorii predau in graba termine programa (stufoasa). Daca elevul ramane in urma, parintii trebuie sa il mediteze pentru a avea nota cat mai mare la bac.
La liceele tehnologice am vazut cum un profesor s-a chinuit sa inteleaga si ‘prostul clasei’ niste formule de baza in ale matematicii. Mai mult decat atat, acelasi profesor a facut voluntariat, 2 ore pe saptamana la scoala, dupa ore aveau loc meditatii gratuite pentru elevii din ani terminali.
Un lucru care am mai observat: elevii din scolile tehnologice sunt cei care se mediteaza cel mai putin, desi ei chiar ar avea nevoie de niste meditatii…
Profesorii care dau meditații, sa se privatizeze, iar cei care nu pot da meditații, sa ramane la catedra.
Prezintă un conflict de interes major. Profesorii își fac treaba prost la catedra ca tu apoi sa fi nevoit săi plătești ore private suplimentare pentru copilul tău. Mama mea a plătit sute de euro pentru nimic mai mult decât niște explicații suplimentare al unor concepte din materie pe care dacă aveam internet la vremea aceea le-aș fi găsit cu ușurință.
Tot ce fac profesorii la ora actuală de la clasa întâi pana la liceu e să-ți dicteze lecția din cap deși ai plătit atâția bani pe cărți și apoi tu ca elev trebuie sai reciți lecția mot a mot ca să te noteze. Apoi fac ora deschisa adică o piesa de teatru în fata unui inspector școlar pentru mărirea de salariu.