Greu de crezut că, odată ce îţi recunoşti vinovăţia, vrei să fii spălat şi să devii de un „alb imaculat”. Totuşi, Aurel Tripa, fostul judecător de la Judecătoria Ineu, condamnat pentru trafic de influenţă, are tupeul să ceară acest lucru. Tripa a fost condamnat în luna ianuarie 2014 la doi ani şi jumătate de închisoare cu suspendare, fiind acuzat de trafic de influenţă. Procurorii DNA au organizat un flagrant, după ce un denunţător a declarat că Tripa îi cere sume de bani şi bunuri pentru a interveni într-un dosar. Aşadar, sub ochii anchetatorilor, Tripa a primit bani şi un telefon Samsung Galaxy S4, picând în flagrantul organizat de DNA.
Procesul a durat foarte puţin, după ce judecătorul a decis să meargă pe procedura simplificată şi să îşi recunoască vinovăţia. Practic, Aurel Tripa a declarat că a cerut banii şi bunurile, dar a încercat să modifice încadrarea juridică din trafic de influenţă în înşelăciune. Judecătorul de la Ineu a declarat că nu ar fi intervenit pe lângă niciun alt judecător, ci doar l-a fi minţit pe denunţător şi ar fi încercat să facă rost de bani. Judecătorii Curţii de Apel Timişoara au respins cererea lui Tripa, aşa că acesta a fost condamnat pentru trafic de influenţă, pedeapsa stabilită fiind de doi ani şi şase luni cu suspendare, pe un termen de supraveghere de trei ani.
Între timp, fostul judecător pare că s-a… răzgândit. Acesta nu se mai consideră, dintr-odată, vinovat. Şi vrea să scape de sentinţa care îi atârnă greu pe decizia de pensionare. Aşa că a hotărât să ceară o revizie a sentinţei emisă de Curtea de Apel Timişoara. Mai precis, Tripa nu se mai consideră vinovat, chiar dacă a fost prins în flagrant în timp ce primea bani şi un telefon mobil. Pe rolul Curţii de Apel Timişoara a fost înaintată o cerere în acest sens, cerere care va fi judecată în data de 27 aprilie. Cel mai probabil, Aurel Tripa vrea să se folosească de decizia Curţii Constituţionale care arată că înregistrările ambientale şi interceptările telefonice nu pot fi folosite drept probe în anchetă. Totuşi, ţinând cont de faptul că sentinţa de condamnare a venit în urma acordului de recunoaştere a vinovăţiei, sunt şanse mici ca Tripa să aibă succes în tentativa lui de a se „albi”.
Şpăgarul pocăit
Pe lângă faptul că a fost reprezentant al legii, Aurel Tripa şi-a încălcat şi tagmele religiei sale. Şi asta pentru că, deşi este greu de crezut, fostul judecător din Ineu a fost predicator baptist în oraşul său. Nici legea şi nici religia nu l-au convins să refuze banii luaţi cu titlu de şpagă.
Citiți principiile noastre de moderare aici!