Sediul unei bănci, pensiuni, locuinţe sau zeci de hectare de terenuri sunt scoase la vânzare, în urma unor executări silite. Anunţurile sunt postate pe un site naţional, conform căruia cel puţin 54 de imobile fac obiectul vânzărilor în judeţul nostru.
Pe strada Episcopiei a fost scos la vânzare sediul unei bănci, la preţ redus cu 15%. Preţul actual este de 382.000 de euro, faţă de 450.000 de euro afişat anterior.
Tot în municipiu, se vinde o pensiune, de pe strada Iuliu Maniu, pentru suma de 250.000 de euro.
Lângă centura Aradului sunt scoase la vânzare, la pachet, 16 loturi de teren, în total 245.300 metri pătraţi, pentru care se cere un preţ de 1.585.000 euro, adică în jur de 6 euro pe metru pătrat. Şi acest preţ este redus, cu 37%, pentru că anterior s-a cerut suma de 2.528.000 de euro pe tot terenul.
În fosta piaţă agroalimentară din Lipova, adică în centrul oraşului, se vinde un spaţiu comercial pentru suma de 192.000 de euro. Clădirea cuprinde două spaţii distincte, unul cu o suprafaţă construită de 115 metri pătraţi, iar al doilea cu o suprafaţă construită de 87 metri pătraţi. Terenul aferent de 191 metri pătraţi este în proprietatea statului.
Un palat
Pe acelaşi portal, care se prezintă ca fiind „numărul 1 în executări silite”, centralizând „toate anunţurile în materie din surse publice”, apare totuşi şi Palatul Telefoanelor, situat pe strada 1 Decembrie 1918. Este vorba însă de o licitaţie cu ofertă în plic închis. „Acest imobil nu se vinde prin executare silită, ci se vinde la iniţiativa proprietarului”, se precizează.
Palatul este vândut pentru suma de 550.000 de euro. Se menţionează că s-a aplicat o reducere de 21%, pentru că preţul anterior era de 700.000 de euro. În urmă cu trei ani, clădirea era scoasă prima dată la licitaţie, dar nu s-a vândut. O a doua licitaţie a avut loc în vara anului trecut, tot fără succes. Imobilul este unul de referinţă în Arad, pentru că a găzduit echipamente de telecomunicaţii decenii la rând, iar la parter a fost sediul companiei naţionale de telefoane, în anii 1990. Clădirea are o suprafaţă totală construită de 1.900 metri pătraţi şi un teren aferent de 586 de metri pătraţi.
Case și apartamente
Majoritatea anunţurilor sunt însă pentru case, apartamente şi terenuri, scoase la vânzare în urma executării silite a proprietarilor.
Trimite articolul
XAdministratia judetului Arad alaturi de alte instituti ale statului prefera sa plateasca chirie unor clanuri de camarari in loc sa achizitioneze cladiri.
-
Pitagora de la Intim esti atat de prost ca nici nu poti macar sa iti dai seama….dintre toti care comenteaza in on.line esti cel mai limitat, IQ sub limita umana admisa
Nici la Viena nu se vand la pretul asta. Aradul este o besina xare pute urat…la preturi de prosti.
-
Corect!Daca se inchid fabricile automotive ajungem Valea Jiului
Eu cred ca in iarna sau în primăvara 2021 foarte mulți își vor pierde case după criza covid, deocamdată mai este bănuți pe fundul sacului dar criza va lăsa mii de oameni pe străzi.
Case
-
Pleaca romanii in germania ca acolo are grijă mama Merkel si de negri si de români…
-
Mama Merkel, are griha de toti care sunt cinstiti si lucreaza! Dar boii sunt acceptati numai la sapa asa ca….
-
Abia așteaptă băncile și anaful sa prindă oameni la înghesuială sa ii lase pe străzi, nu le pasa ca lumea are copii și probleme și chiar din potriva profita la maxim, de aceea lumea trebuie sa emigreze, România fiind o tara care i-și exploatează propriul popor în detrimentul băncilor și companiilor străine și nu oferă protecție sociala cetățenilor și copiilor.
Oriunde vei emigra vei fi protejat social iar copii tai vor avea șansa la un viitor.
Este o mare neșansa pentru noi care ne-am născut în Romania și un viitor negru pentru copii nostri care probabil se vor confrunta cu probleme mult mai mari decât noi.
Executările silite sunt o practica foarte la moda în rândul statelor de tip “mafiot”, tarile civilizate își protejează cetățenii nu ii “executa”.
România își protejează “mafioții” lăsând cetățenii la mana “hienelor”.
-
Unu, ai spus un mare adevar. Cum de se putea ca inainte de 1989 doi oameni obisnuiti, fara functii, ce munceau cinstit si nu erau vanzatori, chelneri sau gestionari la alimebntatra sa isi faca si mobileze un apartament, asa modest cum era dar era al lor, sa faca, sa creasca, sa tina la scoli unu-doi copii, iar azi o mare majoritate nu mai are si nu mai poate sa agoniseasca mai nimic ? Multumim Iliescului si sutelor de hoti ai lui !
-
Ori ai fost lingau de partid, ori ai fost orb, ori nici n-ai fost pe lume.
-
Charlie,vorbești fara tine!nu era bine atunci.era întuneric.noroi și multe lipsuri!! dar e așa cum scrie anonimul
-
-
moment bun de facut cuparaturi ieftine
Nu e de mirare ca nu se gasesc cumparatori….in Arad nu va mai functiona mai nimic in afara de stricta necesitate…incepe sa se vada efectele depopularii tarii in special de tineri….Nu mai apare nimic nou, nu mai functioneaza nimic nou, aceeasi oameni plictisiti stand la o cafea la aceleasi localuri si nimeni nu se risca sa deschida un club sau un restaurant nou, pt. ca si cele existente, chiar inainte de pandemie, abia supravietuiau….cine calatoreste in alte tari vede diferenta, multimi de lume pe strada, locuri diferite de luat masa si iesit in oras, oameni activi si per total o viata mai interesanta…..in schimb la noi, pe zi ce trece devenim o tara tot mai plictisitoare si fara niciun chef de viata….vom avea o multime de cladiri fara valoare de piata, hoteluri fara clienti si strazi fara oameni….Si in final, din pacate, ne adancim fara sanse de revenire in acceasi rutina zilnica fara sanse de scapare.
-
Ingramadit mai esti cucule! Sau poti fi unul dintre parazitii-stalpi de bar ce traiesc din invarteli. Crezi ca economia unui oras, a unui stat se rezuma la localuri ? Vrei bunastare, atuncitrebuie sa produci cu manutele ajutate de utilaje bunuri pe care apoi sa le vinzi altora si mai ales strainilor pe bani buni. atunci poti sa ajungi sa traiesti bine si sa ai chef si bani de distractii. Dar desigur dupa cele 8 ore de munca adevarata.
-
Draga domnule @anonim, opinia mea e ca ai o mentalitate neomarxista. Ai impersia ca poti sa vinzi ceva cuiva cu forta? Ia zi ce ai produs dumneata cu manutele ajutat sau nu de utilaje si apoi ai vandut cu profit maxim “strainilor”. Da un exemplu relevant si apoi mai vorbim sau esti doar tare in “clanta” ?.
-
Este numai inceputul unei crize mari. Romanii sunt foarte indatorati din inconstienta lor. Toti ne dorim case masini si altele insa nu cu necumpatare..din pacate vor fi multe executari silite. Inca e bine cu locurile de munca. Vedem la anul pe vremea asta…
a lovit criza financiara…
Cine a pus laba pe Palatul Telefoanelor?Din curiozitate,scriu….Sa ne asteptam in curand ca vreo persoana fizica va vinde cladirea primariei?
Mai,al naibii sa fiu,daca pricep….Ce se intampla aici?
,Alungati monotonia si fugiti din Romania’ cum se spunea ,la misto’ in anii 1990.
nizaramir567@gmail.com Licitatie