ARAD. Spaţiile verzi „fără stăpân” sunt scoase, din nou, la licitaţie. Este vorba despre cele două loturi (din totalul de cinci în care a fost împărţit municipiul) care nu s-au ales cu nicio firmă care să se ocupe de întreţinerea lor, în urma licitaţiei organizate de Primărie.
Concret, după ce în luna martie, Primăria a organizat o licitaţie pentru achiziţionarea de servicii de amenajare şi întreţinere spaţii verzi, aproape şapte luni mai târziu s-a reuşit semnarea de contracte doar pentru o parte din zona verde a municipiului. Au rămas pe dinafară două loturi.
Două zone extinse
Este vorba despre Lotul III – Calea Timişorii, Ştefan cel Mare, Gara Aradul Nou, P-ţa Veche, P-ţa Olimp, Legătură Aradul Nou-Micălaca, Subcetate, Taluze poduri, Faleza I şi alte străzi din cele 2 cvartale enumerate mai jos: Cvartal 1- delimitat de: Faleza I, Eugen Popa, Str.Troiei, Str.Pompei, Ştefan cel Mare, Str.Muncii, Str. Orşova, Str.Ogorului, Str.Gladiolelor, Calea Timişorii, Str.Cetăţii, respectiv Cvartal 2- delimitat de: Str.Nicolae Lenau, Str.Tarafului, Str.Clopotului, Str.Vântului, Str.Nucului, Str.Frunzei, Str.Flacăra.
Celălalt lot rămas fără îngrijitor este Lotul V – P-ţa Sporturilor, Parcul Europa, Ştrandul Neptun, Faleza III, Zona Industrială Vest, Zona Industrială Est, Zona Industrială Sud, Sens giratoriu Expo, Sens giratoriu Antoni Ind., Sens giratoriu Metro, Sens giratoriu Selgros, Sens giratoriu Zădăreni şi alte străzi din cvartalul delimitat de: Str. Ioan Alexandru, Splai General Praporgescu, Aleea Călimăneşti.
Milioane
Contractul de servicii propus acum de autoritatea locală poate fi prelungit pe mai mulţi ani, căci „autoritatea îşi rezervă dreptul de a opta pentru contractarea de servicii suplimentare, în conformitate cu art.122, lit.j) din OUG 34/2006. Valoarea estimată a unui lot este de 564.516,13 lei pentru anul 2014. Valoarea estimată a celor 2 loturi este de 1.129.032,26 lei / anul 2014. Valoarea totală a contractului pentru intervalul specificat la art 122, lit. j) din OUG 34/2006 este de 9.358.708,40 lei. Valoarea estimată fără TVA: între 564.516,13 şi 9.358.708,4 RON”, se specifică în anunţul de organizare a licitaţiei.
Condiţii impuse
Ofertantul trebuie să facă dovada că dispune de resursele umane necesare îndeplinirii contractului. Trebuie să aibă cel puţin un inginer horticultor sau inginer cu specializarea peisagist (pentru fiecare lot/obiectiv). „Specializarea personalului a fost solicitată deoarece obiectul contractului îl constituie amenajarea şi întreţinerea spatiilor verzi, fiind necesară utilizarea de personal cu cunoştinte în acest domeniu (cunoaşterea modului de plantare a diferitelor specii de material dendrofloricol, de recepare, de toaletare)”, se precizează în documetaţia de licitaţie. Totodată, se solicită ca firmele să aibă cel puţin 20 persoane de execuţie (pentru fiecare lot / obiectiv) din care minim: 5 peisagişti-floricultori (minim 2 ani vechime în meseria de peiasagist-floricultor), 5 cosaşi şi 10 muncitori necalificaţi.
În noiembrie!
Cert este că atribuirea licitaţiei are mari şanse să nu se realizeze în cursul acestui an. Pentru că ofertele se vor deschide abia la finele lunii noiembrie. Dacă se are în vedere o perioadă minimă de analiză a ofertelor, precum şi posibilitatea unor eventuale contestaţii… nu ne rămâne decât să sperăm că, poate, la primăvară, cele două loturi vor fi întreţinute de vreo firmă.
Citiți principiile noastre de moderare aici!