Vine „Discuția secretă”, ce va avea loc în Arad între 8 și 11 iunie 2017. Festivalul este organizat de Centrul Municipal de Cultură Arad și GMMC, partener fiind HIGP – Sprijin pentru excelență iar sponsori CICOR, Opel Grup West, Centrul de Afaceri Maris, Volanul SA. În preambulul festivalului, Jurnal arădean şi www.aradon.ro au decis, cu sprijinul nemijlocit al GMMC, să îi pună pe invitaţi la „treabă” şi să-i provoace să recunoască şi să detalieze pentru cititorii JA şi www.aradon.ro, aşa cum simt din prima, careta sau filmul pe care l-ar recomanda oricând, oriunde, mereu. Iată recomandarea lui Ionuț Chiva.
„Știm astăzi că Robert Redford a fost singurul entitled (îndreptăţit) să-l joace pe Gatsby, pentru că el avea celebrul zâmbet al lui Gatsby, iar Di Caprio nici vorbă. Dar despre ce e filmul? Deci Gatsby mai vrea o tură cu Daisy. Așa că, după război, deodată avut, își cumpără un palat peste drum de ea, peste golf, de unde noaptea se uită la casa doamnei și a soțului, la farul lor de la debarcader, care era verde, că adică Daisy îi dă verde. Până la urmă dă la Daisy din nou și apoi soțul o ține la el și câștigă, «Great Gatsby» fiind ultima lovitură înregistrată de istorie pe care realismul o dă romantismului. Gatsby moare, dar murise oricum de inimă rea atunci când Daisy i-a spus ”ce vrei, cois, te-am iubit și pe tine.” (Absurd, Gatsby, și-ar fi dorit ca femeia să-l fi iubit doar pe el.)
Înainte de asta, într-o după-amiază stăteau rezemați de mașini, una galbenă și una navy blue, și Gatsby avea un costum roz de vară. „«Tu parcă nu transpiri niciodată», i-a spus Daisy în aceeași zi, ziua în care a și pierdut-o și, odată cu ea, trecutul său și, cum viața sa era exclusiv în trecut, în dimineața următoare și-a pierdut și viața”.
Cine este Ionuţ Chiva
Născut în 1978, Ionuț Chiva debutează în 2004 cu romanul „69” (Polirom), urmat de poeziile din „Instituția moartă a poștei” (2011, CDPL) și de povestirile din „Boddah speriat” (2014, Polirom).
Citiți principiile noastre de moderare aici!