Patru băieți ambițioși, din județul Arad, au promovat Examenul de Bacalaureat cu note foarte bune. Este vorba de Leiser Emanuel, Prodan Laurențiu Denis, Moț Laurențiu Flavius și Ghica Bogdan. Tinerii au crescut în casele de tip familial din Lipova și Sântana, din cadrul DGASPC Arad. Chiar dacă au fost privați de suportul părinților încă de la vârsta de 5-6 ani, s-au ținut de școală și au avut rezultate foarte bune la învățătură. Unul dintre ei, Moț Laurențiu, a reușit să obțină media 9,18 la bacalaureat.
Câte 1.300 de lei pentru fiecare
„Isprava” lor nu a trecut neobservată. Pentru a-i încuraja și felicita pentru realizări, câțiva antreprenori arădeni au decis să-i premieze cu bani, cărți și diplome. „Mă bucur că am avut ocazia să-i cunosc și să-i premiez pe acești tineri, cărora le prevăd un viitor frumos. Cu ajutorul unor oameni cu suflet mare, am reușit să strângem suma de 5.200 de lei, astfel că fiecare absolvent a primit suma de 1.300 Lei. Le mulțumesc pe această cale lui Michael Bulzan, Emanuela Ghiș, Constantin Florea, Alexandru Răsunoiu, Camelia Oprea, Laurențiu Vasilescu, Siegfried Mayer, Denisa Pășcoi, Robert Ille, Adrian Kaposta, Gheorghe Orza, Monica Polonyi, Paula Muntean, Alexandru Lazăr și Cristina Rusu pentru contribuția lor. I-am sfătuit pe tineri ca educația să rămână o prioritate pentru ei, să citească mult și să fie implicați în societate”, a declarat inițiatorul acestei acțiuni, Ionel Rășinar.
Educatoarea și-a donat salariul
Pentru că își dorește foarte mult ca tânăra generație din sistemul de protecție să se simtă apreciată, educatoarea Emanuela Ghiș și-a donat chiar salariul. „Sunt educatoare de 12 ani, din care ultimii 9 în învățământul special. Am hotărât să contribui pentru a recompensa realizările acestor tineri și totodată pentru a încuraja performanța pe viitor. Din experiența acumulată, știu că «șansa» nu le este prielnică dar, în ciuda tuturor adversităților, acești copii au dovedit că pot chiar excela. Îmi doresc ca ei să aducă un plus societății noastre”, ne-a spus aceasta.
400 de copii, fără părinți
În județul Arad există aproximativ 400 de copii aflați fie la asistenți maternali, fie în case de tip familial. „Este impresionant gestul de astăzi! Le mulțumim că s-au gândit să răsplătească performanța școlară și cu atât mai mult în cazul celor patru tineri care provin din sistemul de protecție din județul Arad (…) Le mulțumim încă o dată tuturor celor care au contribuit la această bucurie adusă tinerilor noștri”, au declarat reprezentanții DGASPC Arad.
Pasiuni diverse, aspirații mari
Rugați să ne spună câte ceva despre ei, am aflat că toți băieții sunt harnici, nu se feresc de muncă și cântă la diferite instrumente. Denis iubește psihologia și muzica, este pasionat de criminalistică și vrea să studieze Psihologia. Bogdan vrea să dea admitere la Şcoala de Agenţi de Poliţie din Câmpina și este pasionat de cărțile SF. Lui Laurențiu îi place matematica, să facă poze și să editeze clipuri, citește cărți de dezvoltare personală și vrea să urmeze cursurile Universității „Politehnica” Timișoara. Emanuel vrea să dea la Teologie, încă de mic fiind pasionat de Divinitate, dar și-ar dori să aibă și propria lui afacere, iubește șahul și muzica.
Acțiunea vine după ce, săptămâna trecută, cele două fete care au luat nota 10 la Bacalaureat au fost premiate. Ambele premieri au fost inițiativa antreprenorului arădean Ionel Rășinar.
Citiți principiile noastre de moderare aici!