5 iulie – Vreau să fiu actriţă (Un Teatru ca Toate Celelalte)
Având la bază textul lui Robert Mauro, spectacolul „Vreau să fiu actriţă”, care o are în rolul principal pe Anca Sigartău, îmbină elemente de umor, stand up comedy, musical şi dramă propunându-şi să invite spectatorii să privească în culisele unui spectacol de teatru. Deşi nu a ieşit din casă, Robert Mauro a scris acest text dovedind o adâncă înţelegere a lumii din spatele cortinei. Se regăsesc poezii de Roberto Sanesi, CC Cummings, Cesare Pascarella, Shel Silverstein, W. Shakespeare, Carlos Drumond de Andrade.
„Vreau să fiu actriţă” este un spectacol interactiv, Anca Sigartău intrând în dialog cu publicul, cântând, dansând, vorbind despre trăirile interioare ale actorului, de stările lui sufleteşti, de visele sale: „Bunii mei prieteni, vă invit la teatru, vă invit să mă vedeţi în piesa cea mai dragă mie, cea mai apropiată de sufletul meu. Astăzi, după mai bine de 25 de ani de teatru încă o provoc pe Anca Sigartău, actriţa, la un exerciţiu de imaginaţie. Dacă nu aş fi ajuns actriţă, încotro mi-ar fi îndrumat Dumnezeu paşii?…”.
12 iulie – Și veni bărbatul la femeie (Teatrul de Artă Bucureşti)
Teatrul de artă Bucureşti revine la Arad cu o comedie „acidulată”, o farsă plină de replici strălucitoare, o privire amuzată asupra unui cuplu care vrea să o ia de la capăt, cu Mihaela Sîrbu şi Lucian pavel în rolurile principale.
„Și veni bărbatul la femeie”, de Semion Zlotnikov, este un spectacol care aduce în faţa spectatorilor povestea cuplului Dina și Victor – trecuți de patruzeci de ani, divorțați, și fiecare cu un copil dintr-o fostă căsătorie. Trecuți de patruzeci de ani nu e o vârstă la care viața ia sfârșit. Așa că prietenii lor comuni, Jora și Judith, încearcă să le vină în ajutor stabilindu-le o întâlnire. Victor se prezintă acasă la Dina într-o seară ploioasă de sâmbătă. Vor reuși ei să treacă peste dezamăgirile și temerile inspirate de trecut? Vor ști ei să se lase până la capăt “îmbolnăviți de o speranță nouă”?
19 iulie – Mă mut sau nu mă mut? Aceasta e – ntrebarea (Teatrul Principal)
“Mă mut sau nu mă mut? Aceasta e-ntrebarea!” îi reuneşte pe Adriana Trandafir, Adrian Păduraru, Carmen Tănase, Andreas Petrescu, Doina Teodoru, Oana Puşcatu şi Gabriel Fătu, sub bagheta regizorală a lui lui Gelu Colceag.
Echipa ce a conceput și pus în scenă super comediile “Mă mut la mama!” şi “Mă mut la… tata?” este şi cea care continuă povestea cu spectacolul “Mă mut sau nu mă mut? Aceasta e-ntrebarea” şi promite: “o experiență la fel de amuzantă ca și cea din “episoadele” precedente, o poveste sinceră, desprinsă din viața unei familii normale și transpusă în lumina reflectoarelor. O poveste cu situații de un comic imposibil, în care fiecare se regăsește, sau în care își recunoaște sora, fratele, colegul de birou, prietenul ori prietena.”
Mama (Adriana Trandafir), studentă la aproape 60 de ani, vrea să guste viaţa alături de noul ei iubit (Adrian Păduraru). Situația dă însă peste cap universul băieților (Andreas Petrescu și Gabriel Fătu), care, deși ajunși la vârsta maturității, refuză să îi acorde mamei dreptul la o viață și redevin copii în nenumăratele încercări de a-l face pe iubitul mamei să dispară din peisaj
26 iulie – Dor de Eminescu (Teatrul Naţional București)
Doi mai artişti ai scenei culturale române, actorul Ion Caramitru şi clarinetistul Aurelian Octav Popa, vor aduce un omagiu inedit marelui poet naţional Mihai Eminescu, pe scena Teatrului de Vară. Spectacolul “Dor de Eminescu” este alcătuit pe baza unor selecţiuni din manuscrisele de poezie, proză şi filosofie ale marelui poet, prezentând “un dialog în care cuvântul rostit se completează cu muzica”.“Dor de Eminescu” este titlul spectacolului prin care actorul Ion Caramitru şi clarinetistul Aurelian Octav Popa îi aduc un omagiu poetului nepereche, recitalul fiind alcătuit pe baza unor selecţiuni din manuscrisele de poezie, proză şi filosofie ale marelui poet, spectatorii având, totodată, prilejul “de a auzi o limbă română de calitate superioară, exerciţiu atât de necesar în timpurile noastre” – spun reprezentanții Teatrului Național din București.
Citiți principiile noastre de moderare aici!