O nouă licitaţie, un nou eşec în tentativa de privatizare a Sanevit – societatea care deţine fosta fabrică de seringi din Arad. O nouă rundă de speranţe irosite pentru cei 12 angajaţi ai companiei, care nu au mai primit restanţele salariale de peste trei ani de zile…
„În aprilie 2016 a fost publicat, atât în presa internă, cât şi internaţională, al doilea anunţ pentru privatizarea SC Sanevit 2003 SA, cu termen de depunere a ofertelor 31 mai 2016. În perioada de solicitare a ofertelor de cumpărare, pe parcursul celor două etape de ofertare, au fost transmise invitaţii potenţialilor investitori care au depus scrisori de intenţie şi au fost efectuate demersuri prin intermediul consilierilor şi ataşaţilor economici din cadrul ambasadelor, consulatelor şi birourilor economice proprii din străinătate prin care s-a solicitat sprijin în acţiunea de atragere a potenţialilor cumpărători interesaţi să participe la procesul de privatizare a societăţii Sanevit 2003 SA Arad. Cu toate demersurile efectuate, până la data limită de depunere a ofertelor, nu s-a cumpărat niciun Dosar de prezentare şi nu s-a depus nicio ofertă de cumpărare” – precizează, la solicitarea Jurnal arădean/ Aradon, reprezentanţii Departamentului pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiilor Statului (DPAPS) din cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.
Nu trebuie să disperăm, însă. Autorităţile ne asigură că „în situaţia dată, se vor analiza alte posibilităţi pentru relansarea producţiei la Sanevit 2003 SA, spre exemplu, atragere de investiţii din partea unor investitori privaţi printr-o metodă prevăzută de legislaţia în vigoare”. Care sunt detaliile „planului B” al DPAPS urmează să aflăm în viitorul apropiat.
Citiți principiile noastre de moderare aici!