„Marţi, cel târziu, vom avea o situaţie clară în ceea ce priveşte numărul disponibilizărilor. Iar concedierile vor fi făcute în urma unui concurs pentru a putea fi selectat personalul cel mai bine pregătit”, a subliniat preşedintele CJA, Nicolae Ioţcu.
Provocare pentru conducere
Noua conducere va avea mult de lucru, iar Teodora Olariu a atras atenţia asupra acestui fapt. „Activitatea nu va fi una uşoară. Scopul nostru este obţinerea gradului II pentru noul Spital Judeţean. Asta înseamnă, implicit, atragerea de fonduri. Totodată, vreau să ne ocupăm serios şi de disciplina profesională a personalului medical. O altă problemă pe care trebuie să o rezolvăm este cea a clădirilor retrocedate. Nu putem face investiţii de niciun fel din cauză că imobilele aparţin altcuiva, iar legea ne interzice să băgăm bani în aceste clădiri”, a punctat doctorul Olariu.
Lipsă de specialişti
Teodora Olariu a mai vorbit şi despre lipsa tot mai acută de medici specialişti din sistemul sanitar arădean. „După ce mai mulţi specialişti au plecat în străinătate am tot organizat concursuri pentru ocuparea posturilor, dar nu am găsit candidaţi. Atâta timp cât nu vom avea numărul necesar de specialişti, vom întâmpina probleme”, crede directorul medical al noului Spital Judeţean. În acest sens, Ioţcu spune că „trebuie discutat cu universităţile care au facultăţi de medicină. Ar trebui să fie şcolarizaţi specialişti şi pe domenii mai puţin căutate, cum ar fi TBC sau radiologia”.
Numiri pe… plusuri
Întrebat care au fost criteriile în urma cărora a fost stabilită conducerea Spitalului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu a precizat că „a fost analizată fişa postului fiecărui candidat în parte. Anumite persoane au avut plusuri în ceea ce priveşte activitatea, acestea fiind decisive în numirea conducerii”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!