Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) a acreditat Spitalul Orășenesc Ineu ca spital de nivel II. Anunțul a fost făcut public de către managerul instituției spitalicești, Monica Mang. Aceasta a transmis: „Spitalul Orășenesc Ineu a primit certificat de acreditare nivel II la începutul lunii iulie. Această acreditare este rezultatul muncii noastre, a unei echipe din spital, o onoare pentru noi dar în același timp o imensă responsabilitate. Mulțumesc echipei din cadrul Spitalului Orășenesc Ineu care a muncit pentru acest rezultat. Dragi cetățeni, în primul rând vă mulțumesc pentru înțelegere, vă garantăm că vom fi alături de dumneavoastră, că vom face tot ce ne este în putință să vă vindecăm sau dacă nu, cel puțin să vă alinăm durerea. Îndemn cetățenii care au nevoie de servicii medicale oferite de Spitalul Orășenesc Ineu să se adreseze cu încredere, iar dacă sunt unele nemulțumiri să încercăm împreună să le depășim”.
Potrivit ANMCS „acreditarea confirmă că o unitate dispune de resursele și de competențele profesionale necesare pentru a acorda îngrijiri medicale în specialitățile pe care le are în structură, respectând siguranța pacientului și a angajaților săi. Prin acreditare, se validează conformitatea caracteristicilor serviciilor de sănătate, efectuate de către unitățile sanitare, ceea ce înseamnă că o unitate medicală face eforturi să acorde îngrijiri medicale care să satisfacă așteptările pacienților, atât din punct de vedere al rezultatelor, cât și din punct de vedere al condițiilor în care se acordă acestea”.
Despre Spitalul din Ineu
Spitalul din Ineu a fost inaugurat în 2012 și dispune de 110 paturi după cum urmează: Secția Medicină Internă – 30 paturi, Compartiment Diabet Zaharat – 5 paturi, Compartiment Chirurgie generală – 15 paturi, Compartiment ATI – 5 paturi, Compartiment Obstetrica Ginecologie – 10 paturi, Compartiment Neonatologie – 8 paturi, Compartiment Ortopedie si Traumatologie – 7 paturi, Compartiment Pediatrie – 10 paturi, Compartiment Recuperare Medicală – 20 paturi. În plus mai sunt disponibile 7 paturi pentru spitalizările de zi și 2 paturi de însoțitori. De asemenea, spitalul dispune de radiologie si imagistica medicală, laborator analize medicale și unitate de transfuzie sanguină
În ceea ce privește ambulatoriul integrat, spitalul are următoarele cabinete: medicină internă, diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, pediatrie, chirurgie generală, obstetrică ginecologie, ortopedie și traumatologie, recuperare medicală și balneologie. Spitalul Orășenesc Ineu are și două linii de gardă: una medicală și o alta chirurgicală.
Trimite articolul
XDaca un spital public fara linii de garda, care transfera la judetean tot ce vine dupa ora 14, este de nivel 2 atunci imi este frica sa ma gandesc ce inseamna celelalte nivele.
-
S-au inventat spitale de protocol?
Păcat de spital.,medici tot pe lângă unii dintre ei nu au nici o treaba cu bolnavi doar sa își atribuie ca ei îs șefi și dirijează pe alți….90% mergem la Arad ,tot ce era bun sa pensionar sau a plecat la Arad !
Spitalul acesta este semivarza putreda….pacat, a fost gandit de renumitul dr. Cretu ca spital rwgional de urgenta, dar nu a atins acest nivel!
Spital de nivel 2 dar trimite orice la Arad. Grad 2 pe hartie. In rest, spital de hartie.
Cine vrea la un spital serios în zona, merge la Oradea… nu la Ineu sau la Arad…
Trebuie sa multumim unei doamne consilier, a conducerii locale a partidului si domnului primar care fara ajutorul domniilor dansilor spitalul nu ar fi ajuns sa obtina acel certificat. Sau implicat prin diferite lucrari care s-au facut acolo, alocari de fonduri si prin consiliere directa prin care acest spital a ajuns sa fie la standardele europene.
Spital căpușat de mafia penalista.