ARAD. În continuare, nu se plăteşte niciun leu chirie pentru Spitalul de campanie de la Expo. Într-un răspuns transmis către Jurnal arădean/Aradon, după o cerere trimisă către Consiliul Judeţean Arad, instituţia a anunţat că pavilioanele expoziţionale sunt puse la dispoziţia Spitalului Judeţean Arad cu titlu gratuit. Singurele cheltuieli generate de unitatea medicală de campanie sunt utilităţile. Aşadar, investiţia CJA rămâne doar cea iniţială, realizată pentru amenajarea spitalului. „Consiliul Judeţean Arad a acordat finanţare Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad în vederea amenajării Spitalului de campanie de la Expo Arad. În acest sens, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a încheiat cu SC PAB România contractul nr. 41995/14.04.2020 prin care a achiziţionat zece containere simple, opt containere tip duş, patru containere tip toaletă, un tunel de decontaminare, două pulturi de supraveghere, 3.650 de metri pătraţi de pardoseală-linoleum, totul în valoare de 931.972 de lei”, ne-au spus reprezentanţii CJA.
În ceea ce priveşte contractul de folosinţă a pavilioanelor expoziţionale, acesta a fost, încă de la început, gratuit. „Conform contractului de împrumut de folosinţă-comodat nr. 13280/08.04.2020 încheiat între Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad, în calitate de comodant, şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, în calitate de comodatar, a fost pus în mod gratuit la dispoziţie de către comodant comodatarului imobilul Complex Expo Arad, alcătuit din trei pavilioane, parterul acestora cu holurile şi grupurile sanitare aferente, căile de acces, instalaţiile de climatizare şi utilităţile necesare desfăşurării activităţii, în vederea amenajării unui spital de campanie, ca spital suport în structura SCJU Arad. Contractul de comodat a fost încheiat pe o perioadă de trei luni, fiind prelungit prin actele adiţionale nr. 1/02.07.2020, respectiv nr. 2/07.10.2020”, ne-au spus cei de la Consiliul Judeţean.
Cheltuielile
După cum am precizat mai sus, CJA plăteşte doar cheltuielile cu utilităţile pentru Spitalul de campanie Expo Arad. Înainte de operaţionalizarea unităţii medicale improvizate, cheltuielile lunare au fost de aproximativ 9.000 de lei pe lună, aici fiind incluse abonamentele de telefonie, serviciile de interne, apa, canalizare şi energia electrică. După deschiderea Spitalului de la Expo, cheltuielile au rămas aproximativ aceleaşi, mai puţin energia electrică. „Pentru energia electrică nu s-a emis încă factura, având în vedere că spitalul a început să funcţioneze în a doua parte a lunii octombrie”, ne-au mai spus cei de la CJA.
Şi pacienţii
În ceea ce priveşte Spitalul de campanie Expo Arad, acesta găzduieşte pacienţii infectaţi cu SARS-CoV 2 care nu prezintă simptome sau au simptome uşoare. Arădenii nu se cazează la Expo, ci aşteaptă doar să li se facă analizele specifice şi un control CT, după care se întorc la domiciliile lor.
Trimite articolul
XLa Expo sunt zeci de paturi neocupate iar la UPU, în cortul amenajat in incinta spitalului, stau oamenii în condiții inumane, întinși pe jos, pe tărgi, sau care prind loc pe scaune. Și stau unii cate 2 zile și 2 nopți. Cât poate suporta un om bolnav, v-ați gândit domnilor manageri de spital. Chiar nu se pot amenaja 2, 3 paturi și în cort?
-
parca e un fel de lagăr……
Buda unde o fi ? / ca pana ajungi la ea……../-
Nu iti fa griji, din orice punct al pavilioanelor distanta maxima la toaleta e de aprox 50 m. Mai bine ti-ar pasa de cei care acasa au toaleta in gradina.Sincer,iti doresc sa nu fie nevoie sa o folosesti!
-
-
dormi tu intr-un cort pe frigul ăsta? să nu mai zic cum te speli si cum faci kk pe frig. Ha?
Tot se plange HORECA
păi sa inchirieze ( catre DSP) sau spitalelor camere de la hotel cu cazare si masa pt carantinati si pt bolnavi si se rezolva problema si a patronilor HORECA si a lipsei de spatiu pt bolnavi. si carantinati la domiciliu pt cei ce nu au locuiesc singuri) si ori cum mai bine decat sala aia de la EXPO si de asemenea pt cei ce nu au spatiu pt a intra in carantina .
-
Pt tine HORECA inseamna doar camere de hotel sau pensiuni ? Si ai impresia ca doar patronii se plang ? sunt in jur de 300.000 de ANGAJATI ramasi pe drumuri in domeniul asta.
vet-I plange singuri in apartamente! moartea vine! nici macar sa nu chemati salvarea!