Dacă pe 29 martie 2020 conducerea Spitalului Judeţean Arad anunţa că 8 medici au demisionat sau vor să se pensioneze, liderul Sanitas Arad, Otinel Şandru, ne-a prezentat situaţia la zi. Astfel, miercuri, 1 aprilie, numărul cadrelor medicale care au decis să renunţe la locul de muncă de la spital se ridică la 31. Dintre acestea, 14 medici și-au depus demisiile, 9 pentru că aveau vârsta legală de a obține pensia, iar restul au invocat faptul că se tem pentru sănătătea familiilor. „La Boli Infecțioase este groaznic.
În ceea ce priveşte cadrele medicale aflate în concediu medical, numărul acestora depăşeşte 80.
Speriat, panicat, personalul medical aflat în prima linie în lupta cu COVID-19 abandonează. Pentru că pericolul de a se infecta îl pândeşte la fiecare pacient cu care intră în contact. Potrivit preşedintelui Sanitas Arad, până în prezent au fost testate la coronavirus în jur de 250 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean. 24 dintre acestea au fost confirmate pozitiv: 10 medici, 12 asistente medicale şi 2 infirmiere. Unii dintre ei sunt internaţi la spital, alţii se află în izolare la domiciliu pentru că nu prezintă simptomatolgie specifică infecţiei. „Alte 40 de cadre medicale se află în aşteptarea rezultatului” – precizează Otinel Şandru.
Gastro, cu prioritate
Dacă până acum a fost testat tot personalul medical din secţiile Boli Infecţioase, TBC, UPU, ATI şi Interne, acum se solicită testarea cu prioritate, în regim de urgenţă, a tuturor cadrelor medicale de la Gastroenterologie. Asta pentru că un medic din această secţie este confirmat pozitiv cu COVID-19, iar mai mulţi pacineţi internaţi aici sunt suspecţi de coronavirus.
„Luând act de evoluţia situaţiei epidemiologice la nivelul unității sanitare, vă notificăm ca în regim de urgență să procedați la evaluarea riscului de sănătate publică prin testarea de îndată a sănătății întregului personal medical implicat în tratarea persoanelor infectate cu virusul COVID-19 și realizarea unui plan de urmărire periodică a stării sănătății acestuia pe următoarele 3 luni” – se arată într-o notificare transmisă Spitalului Judeţean de Sindicatul Sanitas.
Sprijin psihologic
De asemenea, se mai solicită antrenarea personalului psihologic în sensul acordării suportului de specialitate pentru tot personalul medical, conex, paramedical și auxiliar implicat în tratarea persoanelor infectate cu virusul COVID-19. „Suportul psihologic propunem a fi organizat la nivelul UPU atât în ceea ce privește personalul sanitar, cât și în ceea ce priveşte pacienții, iar la nivelul secțiilor direct implicate (ATI, TBC, Infecțioase, Interne etc.) doar în ceea ce privește personalul de specialitate” – precizează Otinel Şandru.
Trimite articolul
XPersonalul upu nu a fost testat doar cei cativa care aau prezentat simptome. Marea majoritate nu a fost testat. Va rog verificați cu atenție .
-
nu se testeaza pentru ca nu vor sa ai scoata din circulatie!ii sacrificA cu buna stiinta!
Minciuni grosolane
Nu va este rușine? Lașilor! In alte tari nu exista așa ceva, și nici măcar echipamente nu au. Înseamnă că o duceți foarte bine și nu aveți nevoie de un job. Sa nici nu mai primiți unul! Hipocrate …
NU MA BUCUR CA S AU IMBOLNAVIT, NU SUNT CRETINA, DAR ASTA E O LECTIE DE VIATA, SA VEZI PE PROPRIA PIELE CUM E SA TE IMBOLNAVESTI IN SPITAL….ASA MULTI PACIENTI AU FOST INTERNATI IN SPITAL CU O BOALA SI AU VENIT ACASA CU ZECE, DIN CAUZA NEPASARII TUTUROR, A CADRELOR MEDICALE, A MENEGERILOR DE SPITAL, A CONDUCERII ETC.DOAR CA PACIENTII SARACI NU AU PUTUT SA SI DEA DEMISIA, AU SUFERIT, ALTII POATE AU MURIT…
-
Retragerea dreptului de liberă practică!
ESTE ORDINANTA MILITARĂ !!!
SE EXECUTĂ TOT! CHIR IN HAINE CIVILE!
E cinic ce faceți!
Să vă fie rusine!
Peste ani veți fi monstrii!