ARAD. La două zile după ce dr. Cristian Dina, coordonatorul Laboratorului de Cardiologie Intervențională, îşi exprima speranţa ca „din luna septembrie, să fim prinşi şi noi în Programul Naţional de Boli Cardiovasculare”, conducerea Spitalului Judeţean Arad anunţă că ţelul a fost atins.
„Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad a fost inclus în Programul Național de Boli Cardiovasculare, putând asigura astfel accesul cetățenilor din județ la servicii medicale performante” – transmite unitatea medicală. Includerea în acest program înseamnă că dispozitivele medicale și materialele sanitare necesare unor intervenții cardiovasculare – specifice tratamentului pacienților cu boli cardiovasculare, vor fi finanțate de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Arad. Este vorba despre proceduri de dilatare percutană a stenozelor arteriale – prin montarea de stent la nivelul arterelor coronare și la nivelul arterelor membrelor inferioare, superioare și la carotide, respectiv procedura de implantare de defibrilatoare interne.
Până acum, toate aceste costuri au fost suportate de către spital. Şi nu au fost costuri neglijabile dat fiind că, într-un an de zile (de când Laboratorul de Cardiologie Intervențională a devenit compartiment al Spitalului Județean), aici au fost tratați peste 800 de pacienți.
Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad a fost acceptat în Programul Naţional de Boli Cardiovasculare deoarece îndeplinește criteriile de eligibilitate referitoare la diferite proceduri medicale. „Astăzi am primit vești bune în ceea ce privește Compartimentul de Cardiologie Intervențională, deoarece la un an de la înființarea acestuia, spitalul nostru a fost cuprins în Programul Național de Boli Cardiovasculare, program care presupune finanțarea unor proceduri medicale, esențiale pentru o mare parte a pacienților cu boli cardiovasculare”, a declarat ec. Florina Ionescu, manager interimar SCJU Arad.
Preşedintele CJ mulţumeşte
Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, mulțumește public pentru includerea Aradului în Programul Național de Boli Cardiovasculare „echipei de specialiști din cadrul Consiliului Județean Arad care a lucrat la acest proiect amplu, echipei de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad și doctorului Cristian Dina, care a ales să rămână la Arad și să profeseze aici, deși ar fi avut oferte mult mai tentante din țară și din străinătate. Acum, preocuparea managementului Spitalului trebuie să se îndrepte înspre identificarea și pregătirea unor medici tineri, care să poată completa echipa Secției de Cardiologie”.
Trimite articolul
XAm mai fost și mândri….singuri cu cabinet privat într un spital de stat…. 🙂