ARAD. Conform procedurilor, Direcțiile de Sănătate Publică din fiecare județ au raportat Ministerului Sănătății disponibilitatea de a primi răniți din Ucraina. Ministerul Apărării Naționale a pregătit toate cele 11 spitale militare din țară pentru asistență medicală oferită militarilor răniți din Ucraina, care vor fi activate în primă instanță, iar, dacă va fi nevoie, sunt pregătite locuri și în celelalte spitale din țară.
De la Arad, Direcția de Sănătate Publică a raportat disponibilitatea, în primă instanță, pe secțiile pe care se fac intervenții chirugicale, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. Este vorba despre 24 de paturi, după cum urmează: 1 pat pe secția de neurochirurgie, 2 paturi la chirurgie ORL, 2 paturi la oftalmologie, 2 paturi la chirurgie toracică, 5 paturi pe secția de chirurgie generală, 5 paturi la ortopedie, 2 paturi la chirurgie pediatrică, 5 paturi de politraumatologie.
Posibilitate de suplimentare
Pe lângă cele 24 de paturi raportate de către DSP, pe secțiile chirurgicale, Spitalul Județean mai este pregătit cu locuri suplimentare și pe secțiile care tratează alte patologii. Pot fi alocate, la nevoie, 5 paturi la neurologie, 7 la medicină internă, 3 locuri la cardiologie, 5 locuri la diabet, dar și 5 paturi pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă.
“Momentan, avem în calcul 40 de paturi, atât pe secțiile chirurgicale, cât și pe secțiile care tratează alte patologii. Am luat măsura punerii la dispoziție a paturilor pe aceste secții, având în vedere că ne putem aștepta la relocarea pacienților internați în spitalele din județele învecinate, pentru a face loc răniților din Ucraina, dacă va fi cazul. Am considerat oportun să luăm în calcul și această posibilitate. În caz de nevoie, numărul paturilor mai poate fi suplimentat, peste cele 40 pe care le avem acum”, a declarat Cătălin Hreniuc, directorul medical al Spitalului Județean Arad.
3000, la nivel național
Conform datelor centralizate la nivel național, Ministerul Sănătății informează că sunt peste 3.000 de locuri disponibile în țară, pentru acordarea asistenței medicale răniților ucraineni care ajung în România. Pe secții, disponibilitatea este următoarea: paturi de neurochirurgie – 224; paturi de chirurgie ORL – 254; paturi de chirurgie oro-maxilo-facială – 80; paturi de oftalmologie – 382;
paturi de chirurgie toracică – 70; paturi de chirurgie cardiovasculară – 85; paturi de chirurgie generală – 1.073; paturi de ortopedie – 639; paturi de chirurgie pediatrică – 268; paturi de politraumă – 77.
Primii răniți, la Galați
Potrivit autorităților din județul Galați, primii doi răniți din Ucraina sunt pe drum spre Spitalul Militar „Aristide Serfioti” din municipiu. Este vorba despre o femeie de 40 de ani și un bărbat de 20 de ani, ambii cu plăgi împușcate.
Trimite articolul
Xii testeaza cineva daca au covid sau nu?
ca iar incepem restrictiile poate…
O disparut Covid?
🤣🤣🤣🤣
-
Da, l-au înlocuit cu războiul. 🤣🤣🤣
Pai nu era plin cu covid? Va mai crede frasu…
cand OMICRON a auzit ca vine razboiul, a fugit inapoi la mama lui.
Dar de omicron nu ne mai spuneti nimic, pana sa inceapa razboiul era foarte, foarte rau si periculos, acum gata, nu mai e asa nebun???