ARAD. Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă devine principalul program de finanţare în România, indiferent de domeniul de investiţii. Spitalul Judeţean Arad a „intrat în hora” PNRR-ului şi depune două proiecte, în valoare totală de peste 43 de milioane de lei. Primul dintre ele are o valoare de 28,4 milioane de lei şi se referă la „pata neagră” a spitalelor, la infecţiile nosocomiale. „Una dintre problemele des întâlnite în rețeaua de spitale este fragmentarea-spitalele pavilionare, ceea ce creează dificultăți în ceea ce privește organizarea fluxurilor și transportul pacienților. Clădirile vechi (unele chiar peste 100 ani vechime) nu permit integrarea optimă a circuitelor intra spitalicești, ridică frecvent dificultăți majore în adoptarea de noi tehnologii din cauza limitărilor fizice intrinseci ale clădirilor. Echipamentele medicale existente sunt învechite și depășite tehnic având un impact negativ asupra siguranței pacientului”, se arată în documente. În cadrul acestui proiect se urmăreşte realizarea de „investiții în spitalele existente, în controlul microbiologic al aerului din blocurile operatorii și din unitățile de terapie intensivă, prin instalații specifice de aer condiționat, instalații de dezinfectare a personalului medical, precum și echipamente de decontaminare a mediului și pentru sterilizare”.
Al doilea proiect vizează dezvoltarea Ambulatoriului din cadrul Spitalului Judeţean Arad, acolo unde se doreşte tratarea cât mai multor afecţiuni, în detrimentul internării pacienţilor în unitatea medicală. Proiectul se numeşte „Îmbunătățirea capacității de prevenție, diagnostic și tratament în cadrul Ambulatoriului integrat al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad”, iar valoarea acestuia este de 15,2 milioane de lei.
La aprobare
Aceste proiecte vor fi supuse votului consilierilor judeţeni, care vor trebui să aprobe depunerea lor pe PNRR, lucru care se va întâmpla marţi, 22 noiembrie, în şedinţa ordinară care va avea loc la Consiliul Judeţean Arad.
Trimite articolul
XTot timpul se baga sume uriase in UPU Arad, dar rezultatele nu se vad…..bineinteles in aceste sume este inclusa si mita!
“Echipamentele medicale existente sunt învechite și depășite tehnic având un impact negativ asupra siguranței pacientului”
Foarte corect siguranta pacientului egal cu zero, mergi cu una si pleci cu trei. Dar sa specificam ca si medicii sunt nepasatori si depasiti de orice. Pentru unii juramantul “ĂLA” a fost degeaba!
Ps: dăi cu Mpită