”Din cele 13 secţii doar una întruneşte condiţiile de secţie clinică – secţia chirurgie. Trebuie văzut dacă se poate reclasifica statutul spitalului în relaţia cu Ministerul Sănătăţii, eventual să se schimbe încadrarea juridică a spitalului pentru că nu are decât o secţie clinică. Trebuie să faceţi demersuri pentru a schimba statutul spitalului”, a fost de părere directorul DSP.
Directorul Municipalului, Teodora Olariu, şi reprezentantul UVVG, Alexandra Braica, au încercat să apere statutul câştigat cu greu de spital, care ar trebui să crească valoarea unităţii şi a modului cum sunt trataţi pacienţii. Olariu a precizat chiar că, deşi există o singură secţie clinică, în fapt, în spital există mai multe prin cumul de funcţii, iar Braica a precizat că nu e normal ca să se aducă în discuţie aşa ceva doar pentru a încadra spitalul într-o grilă de salarizare inferioară şi pentru a încerca astfel să se facă economii la buget fără a se uita la piederi.
Este însă mai mult ca sigur că Primăria Arad agrează “diminuarea” statutului spitalului pentru că aceasta este privită doar ca o reducere a cheltuielilor. Angajaţii unui spital clinic sunt mult mai bine plătiţi decât cei ai unui spital care nu beneficiază de practică studenţească. Diferenţa este undeva la 400.000 de lei pe an per total.
JA-A.B.D.
Citiți principiile noastre de moderare aici!