ARAD. Guvernul României a publicat în Monitorul Oficial Hotărârea pentru aprobarea Schemei de ajutor de stat privind sprijinirea investițiilor destinate promovării producției de energie din surse regenerabile mai puțin exploatate, respectiv biomasă, biogaz, energie geotermală și a Schemei de ajutor de stat privind sprijinirea investițiilor în cogenerare de înaltă eficiență. Un astfel de proiect a fost promovat recent de viceprimarul municipiului Arad, Ilie Cheșa, alături de consilierii locali Csilla Aur și Cosmin Buruc, fiind alocate fonduri în acest sens în bugetul local pe anul 2022, se arată într-un comunicat remis de Primăria Arad.
Cel mai mic preţ la gigacalorie
„Guvernul României sprijină proiecte de genul celui demarat împreună cu cei doi colegi din Consiliul Municipal, Csilla Aur și Cosmin Buruc, privind construcția unei centrale care va produce energie din deșeuri în municipiul Arad, la costuri atât de scăzute, încât arădenii vor plăti cel mai mic preț la gigacalorie din țară. Mulți probabil au luat în derâdere acest proiect, considerând că e unul fantezist, că nu va putea fi implementat, dar iată că lucrurile nu stau deloc așa. Ba mai mult, chiar Guvernul României sprijină financiar astfel de proiecte, pentru creșterea puterii instalate de producere a energiei electrice și termice din surse regenerabile mai puțin exploatate și reducerea emisiilor de carbon în atmosferă generate de sectorul energetic prin înlocuirea unei părți din cantitatea de combustibili fosili consumați în fiecare an — cărbune, gaz natural. Proiectul nostru se încadrează perfect în prioritățile Guvernului în acest domeniu. Noi am lucrat împreună cu specialiști în domeniu, astfel încât să identificăm zonele pe care se vor acorda fonduri europene, mai ales prin PNRR. Energia din surse regenerabile este unul dintre domeniile finanțate din fonduri europene, în următorii ani. Proiectul nostru vizează un nou CET în Arad, o centrală pentru gestionarea deșeurilor solide și producerea de electricitate care va fi construită lângă instalațiile CET Arad, fără a genera riscuri de mediu sau de sănătate locuitorilor. Cele aproximativ 220 tone de deșeuri solide colectate zilnic în Municipiul Arad pot fi transformate în energie termică și energie electrică, producând mai mult decât produce actuala centrală” – declară viceprimarul Ilie Cheșa.
Trimite articolul
XDoar un falcist indobitocit mai poate crede in promisiunile BIBARTULUI falcist ;chiar daca vicele ”delireaza”!!!!! Cea mai mare realizare a falcistilor a fost daramarea unei toalete publice!!! IESIREA din ARAD spre SIRIA .acel ”giratoriu” mizerabil ,par ex. califica administratia urbei ca fiind MIZERABILA,MANCURTA,”OARBA”, sigur lacoma,lacoma…..hoata…
-
Te plateste bine sosoaca?
Adică, inca un sac fără fund in care se vor pompa bani și vor fi angajati pe pile pt. voturi.
Ciuma roșie-ciroza galbena și curtos faragust.
-
Cu cat te plateste Lulea?
Daca se ia ca exemplu incineratorul din Viena, e OK. Problema mare este ca “Incinerarea” nu este “reciclare”, unde Romania sta foarte prost (infrigement !), asa ca nu cred ca se pot obtine fonduri europene pentru asa-ceva. Pe de alta parte, procesarea corecta a cenusii rezultate nu este o joaca.
De ce să băgăm miliarde în fiecare an pierderi și nu facem că la Oradea încălzire cu apa geotermala sa o ducă și arădenii mai ușor da cine mai sifonează bani de la CET așa zisele pierderii?
În sfârșit în Arad poate începe o nouă era în domeniul energetic ,strategic,. Altfel de demersuri trebuiesc susținute de guvern și decidentul local. Asigură cetățeanului cu venituri scăzute o gkcalorie și apă caldă la un preț decent, suportabil, poate GRATIA pentru cei cu venituri ce se încadrează la ,,ajutor de incalzit” Felicitări promotorilor!
Astea are probleme. Unde au văzut așa ceva? Sper sa nu arde gunoiul
Nici tu nu crezi ce spui … !
Ce se pricepe mediocrul care era de maxin 8 (cu indulgenta și acelea la sport, istorie, geografie) în gimnaziu, la toate!!!!
Asteptam incinerarea deșeurilor corupte din administratie, justitie și politie.