ARAD. Părinții de la grădinița PN 26 din Aradul Nou (str. Adam Muller Guttenbrunn) au început lupta pentru a menține instituția de învățământ deschisă. Așa cum am mai scris pe acest subiect în Jurnal arădean, ei au fost anunțați că, în cel mai scurt timp posibil, trebuie să își mute copiii la o altă grădiniță. Speriați și supărați că nimeni nu îi lămurește cu adevărat despre ceea ce se întâmplă au pornit pe la instituțiile care răspund de soarta grădiniței Au fost făcute demersuri oficiale la Inspectoratul Școlar Județean și au fost primiți în audiență la primărie.
Singurul lucru care l-au obținut a fost amânarea pentru scurt timp a deciziei. „Cei de la primărie ne-au spus că este deja identificat un alt sediu, pe strada Spartacus (n.r.- o fostă școală), care însă trebuie amenajat. Situația nu mai părea așa de urgentă. Noi am dori cu toții ca cei 37 de copii să continue să învețe aici pentru că este singura grădiniță din zonă și suntem foarte mulțumiți de condițiile oferite”, ne-a declarat unul dintre părinți. Inspectorul școlar general, Claudius Mladin, consideră că interesul copiiilor și al părinților primează și că, în condițiile în care aceștia refuză să se mute în cursul anuluim se poate amâna decizia până la finele anului școlar.
Primăria, însă, este mai tranșantă pentru că este vorba de o clădire revendicată pentru care se plătește 700 de euro pe lună, plus cheltuielile de întreținere. Mutarea a devenit aproape obligatorie, însă, după ce instalația de gaz care asigură încălzirea a prezentat probleme. Şi nimeni nu ar trebui să se joace cu siguranţa copiilor.
Directorul instituției, Monica Putnic, a confirmat că au mai fost făcute reparații la instalația de gaz în această vară după ce, în luna aprilie, în urma unui control de rutină, au fost descoperite scurgeri de gaz. A fost chemată o firmă specializată care a reparat avaria și, după verificări, cei de la E-On au deschis, din nou, robinetul de gaz. Pentru cât timp, însă, nu se știe. Instalația nu este nouă, este pe sistem vechi (încălzire pe gaz în teracote) și cei de la Primăriei nu sunt dispuși să o schimbe. Nu în clădirea altora.
Așa cum am mai scris, soluțiile oferite de IȘJ, de mutare a celor două clase în alte două grădinițe, până la reabilitarea clădirii de pe Spartacus, nu a surâs părinților. Ambele locații sunt prea departe de domiciliul părinților și, dacă e de ales, ar prefera să rămână în vechea locație, chiar dacă nu au cele mai moderne condiții.
Probabil, negocierile între părți, în condițiile în care gazul nu mai face probleme, ar putea determina o amânare a deciziei până la finele anului școlar. Dacă, însă, situația se complică și „siguranța copiilor este în pericol, atunci îi vom muta pe copii în alte locații”, susține purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, Corina Drăghici. Ceea ce este sigur este faptul că nimeni nu își propune desființarea unității școlare, doar schimbarea adresei.
Stare exploziva la gradinita
Reactualizat la:
Petiții la IȘJ și audiențe la Primărie pentru păstrarea grădiniței PN26 în actuala locație.
Trimite articolul
XCele mai citite știri
Local
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac au depistat în urma controalelor efectuate în zona de competență patru cetățeni străini fără drept de a călători în spațiul Schengen.
România
InfoCons, alături de partenerul său Declaratie-Nutritionala.ro, a realizat un studiu detaliat asupra ciorbei de perișoare comercializate în restaurante, având în vedere ingredientele și valorile nutriționale.
ARADON Sport local
Dan Moraru le-a dat 30 de minute în teren jucătoarelor venite de pe bancă.
România
Un cutremur cu magnitudinea 3,7 grade s-a produs sâmbătă după-amiaza, la ora locală 16:36, în zona seismică Vrancea, județul Buzău, potrivit informațiilor publicate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).
Local
Nudurile virtuale au fost distribuite băieților din liceu prin intermediul Instagram și Whatsapp. Conducerea școlii a deschis o anchetă și a anunțat Biroul Siguranță Școlară din cadrul IPJ Arad.
12
Evenimente
Un eveniment organizat de Complexul Muzeal Arad, în parteneriat cu ISF şi ASF, îşi propune să educe financiar noile generaţii.
Local
Investiția s-a făcut din fonduri europene, în cadrul proiectului „Îmbunătățirea managementului calitativ al râurilor transfrontaliere: Criș (Körös), Mureș (Maros) și Tisa (Tisza)”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!