Au fost două luni nebune pentru echipajele din prima linie! Pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență cele două luni de stare de urgență au însemnat sute de misiuni. Bilanțul celor două luni pline de misiuni a fost prezentat, vineri, de lt. col Cristian Gârbău, inspectorul șef al ISU Arad, împreună cu colonel Cătălin George Pintescu-Grădinaru, prim adjunct al inspectorului șef și maiorul Claudiu Gale, noul adjunct al inspectorului șef. În trecut, acesta din urmă a ocupat funcția de șef Serviciu Logistic și a fost ofițer specialist la Compartimentul Achiziții. Șeful ISU Arad a explicat că „unitatea a fost implicată activ în gestionarea acestei situații de urgență încă de la debutul cazurilor în România și în județul Arad. Comanda unității a fost implicată în procesul decizional de la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în perioada analizată, având loc 13 ședințe și 12 întâlniri ale Grupului de Suport Tehnic. Începând din 12 martie, ora 20.00 a fost operaționalizat Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției cuprinzând reprezentanți ai ISU, IPJ, IJJ, STPF, DSP și Instituția Prefectului. Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției este o structură suport a Comitetului Județean Pentru Situații de Urgență, se activează din ordinul prefectului și asigură suportul informațional și de decizie pentru CJSU. În fapt, acest centru a coordonat toate misiunile pentru gestionarea pandemiei de coronavirus. Locația CJCCI este la sediul ISU Arad, inspectoratul nostru asigurând funcționarea centrului în regim 24/24 ore, cu un ofițer și un subofițer pe tură, dar pentru desfășurare în bune condiții a activității CJCCI acesta este sprijinit de către Compartimentul Monitorizare Situații de Urgență și Dispecerat din Cadrul Centrului Operațional Județean”.
Transport la spital
Așadar, în linia întâi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad a participat la 181 de misiuni transport persoane suspecte/confirmate la unitățile spitalicești. “În aceste misiuni de transport au fost implicate toate cele 9 echipaje SMURD, 1 echipaj de Terapie Intensivă Mobilă a Detașamentului de Pompieri Arad și 8 echipaje de prim ajutor care au în componență doar paramedici din cadrul Punctelor de Lucru Curtici, Vladimirescu, Gărzilor de Intervenție Chișineu-Criș, Ineu, Sebiș, Gurahonț, Bârzava și Birchiș. Pentru executarea acestor misiuni, protecția personalului a fost asigurată cu echipament de protecție conform procedurii: mască, ochelari, combinezon”, a precizat lt.col Gârbău.
Asigurare logistică
Asigurarea logistică a centrelor de carantină a fost o altă misiune întreprinsă de ISU Arad. În fapt, pompierii au executat 196 de misiuni de asigurare logistică a centrelor de carantină, acestea desfășurându-se zilnic, 24/24, de către subunitățile inspectoratului și de către maiștrii militari și subofițeri ai serviciului logistic și a presupus menținerea legăturilor cu firmele care asigură hrana, produsele de igienă, lenjerie și curățenie ale acestor centre. ISU Arad a mai executat 40 de misiuni de transport spre locații de carantină instituționalizată din alte județe, 17 misiuni de transport personal DSP la PCTF Nădlac I și II, 8 misiuni transport materiale de protecție de la București, Mizil, Timișoara, Oradea, atât pentru personalul propriu cât și pentru spitalele din județul Arad, Serviciul Județean de Ambulanță, Casa de Asigurări de Sănătate, DSP Arad, DGASPC Arad, structurile M.A.I și MAPN din județ și 4 misiuni de transport pentru DSP și Crucea Roșie – Filiala Arad în vederea distribuirii sau relocării de echipamente medicale și de protecție.
Potrivit reprezentanților ISU Arad „pentru asigurarea transportului materialelor de protecție au fost dislocate autocamioane și personal din cadrul Detașamentelor Ineu și Sebiș. Misiunile s-au desfășurat în regim de prioritate maximă, la fiecare transport fiind alocați câte 2 șoferi pentru a reduce cât mai mult timpul de aducere a materialelor”.
Corturile de triaj medical
Pompierii au mai asigurat sprijinul logistic pentru instituțiile medicale din județul Arad prin operaționalizarea a 20 de corturi pentru triaj medical la unitățile medicale și în PCTF Nădlac I și II. “Corturile au fost operaționalizate de către subunitățile de intervenție în Spitalul Județean Arad, unde s-a montat Postul Medical Avansat care face parte din completul Autospeciale de Intervenții la Calamități și Accidente Colective, Spitalul Municipal Arad, Spitalul Șebiș, Spitalul Lipova. Tot în vederea triajului epidemiologic au fost montate corturi în cele două puncte de trecere a frontierei și la Penitenciarul Arad. Asigurarea logistică pentru aceste corturi a fost efectuată de către subofițeri din cadrul Detașamentului Arad, Sebiș și a Secției de Pompieri Bârzava. Corturile sunt în componența modului <<TABĂRĂ MOBILĂ>>, aflat în dotarea ISU Arad din anul 2019”, a punctat colonelul Pintescu – Grădinaru.
Trimite articolul
XCum putetzi fi atit de redushi mintali sa nu va datzi seama cind cineva va fraiereshte ?
Ultrasunetele dizolva absolut orice virus, cancer si multe altele.
Fiecare virus are o frecventza de rezonantza diferita dar aia se poate determina de specialishti.
De ce nu au inceput inca sa foloseasca ultrasunetele ?
https://www.youtube.com/watch?v=mBL9pS6GMdA