La ora 13.00, s-a aprins focul la ceaune, iar cei mai pricepuți bucătari s-au pus să gătească cele mai alese bucate în ceaun. Peste 15 ceaune îi așteaptă acum pe turiștii din Moneasa dar și pe localnici să deguste din preparatele făcute în ceaun.
Organizatorii – Centrul Cultural Județean Arad, Hotel Parc Moneasa, Gastrotur Moneasa și Primăria Moneasa au și decis cum se vor alege cele mai bune porții gătite în competiția ceaunelor. Potrivit lui Teo Morar, sufletul acestui eveniment, s-a decis ca juriul să fie format din patru echipe: o echipă a presei, una a turiștilor, alta a copiilor și, desigur, echipa specialiștilor. Ei vor gusta din preparate și vor decide care merită să “urce” pe podium. Primele trei echipe vor fi premiate cu premii speciale. Comicul Ioan Seleși este cel care întreține atmosfera aici, alături de cântăreții de muzică populară. Piesele de rezistență ale acestui nou festival sunt, însă, cele 20 de sortimente preparate la ceaun: clasicul ceaun cu fasole, gulașul cu carne de vită, mix gulaș, gulașul celor de la Hotel Tanamera, un preparat din carne de iepure, vânat etc.
Nu doar turiștii au ales Moneasa pentru acest week-end, ci și politicienii arădeni. Dintre cei mai cunoscuți, au putut fi zăriți în stațiune primarul Gheorghe Falcă, parlamentarul Ciprian Luca, vicepreședintele CJA, Eusebiu Pistru, politicienii casei, actualul dar și fostul primar de Moneasa etc.
Seara va fi animată de prezenta celor de la Pacifica, care vor susține un concert la teatrul de vară, iar duminică Moneasa schimbă tonul gastronomic cu cel cultural, zeci de formații de muzică populară urmând a cânta pe platoul din fața Hotelului Parc.
Citiți principiile noastre de moderare aici!