Proiectul a fost implementat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013 (www.huro-cbc.eu) și a avut un buget total de 1.999.318,00 Euro, din care 1.610.835,22 Euro finanțați de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională, 227.854,24 Euro co-finanțarea națională a celor două state membre participante în program, Ungaria și România și 160.628,54 Euro contribuția celor doi parteneri din proiect.
În cadrul proiectului, în Socodor, s-a construit o stație de epurare și 5,4 km de canalizare iar în localitatea parteneră Kétegyháza s-a modernizat stația de epurare existentă și au fost realizați 5,2 km de canalizare. De asemenea au avut loc o serie de schimburi de experiență între parteneri.
Implementarea proiectului “Protecţia mediului prin intermediul investiţiilor în reţele de canalizare şi a staţiilor de epurare a apelor reziduale în Socodor şi Kétegyháza” a contribuit la o dezvoltare comună a comunităților partenere prin reabilitarea zonelor poluate care amenință râurile și apele subterane transfrontaliere.
Din punct de vedere economic proiectul a contribuit la dezvoltarea celor două comune partenere, prin creșterea potentialului economic al zonei, impulsionarea investitiilor și a perspectivelor de dezvoltare și prin asigurarea infrastructurii pentru agenții economici. Aceste rezultate au asigurat dezvoltarea spațiului rural din cele două țări, Ungaria și România.
Din punct de vedere social proiectul a contribuit în mod direct la creșterea calitatii vietii celor 6570 de locuitori din cele două localităţi cu impact direct asupra starii de sanatate a populatiei, a situatiei sociale si economice a locuitorilor din zona, in special a celor de etnie roma.
Comuna Socodor şi Administrația Kétegyháza au o viziune de dezvoltare transfrontalieră comună și sunt dovada clară a unei bune colaborări bazată pe profesionalism și încredere, aflându-se la finalizarea celui de-al doilea proiect în parteneriat, fiind parteneri și în cadrul proiectului “Înlăturarea barierelor de tranzit transfrontalier dintre Socodor şi Kétegyháza” în cadrul căruia s-au realizat lucrări de întreţinere şi reparaţie a 11 km de drumuri în cele două localităţi.
Statie de epurare si canalizare la Socodor
Comuna Socodor în parteneriat cu Administrația Kétegyháza au derulat în perioada 03.12.2012 – 30.04.2015 proiectul "Protecţia mediului prin intermediul investiţiilor în reţele de canalizare şi a staţiilor de epurare a apelor reziduale în Socodor şi Kétegyháza" - HURO/1101/023/1.3.3.
Trimite articolul
XCele mai citite știri
Mapamond
Un avion mic s-a prăbușit pe un bulevard din São Paulo, Brazilia. Două persoane aflate la bord au decedat, iar alte două au fost rănite de fragmentele avionului.
România
Vineri, 7 februarie, la nivel internațional este marcată Ziua Siguranței pe Internet, un prilej de a atrage atenția asupra utilizării tehnologiilor digitale într-un mod sigur, responsabil și conștient de către toți utilizatorii, în special copiii, adolescenții și persoanele în vârstă.
Mapamond
Curtea Penală Internațională (CPI) a condamnat cu putere vineri sancțiunile dictate împotriva sa de președintele american, Donald Trump, care au declanșat proteste din partea ONU și a unor state europene, transmite AFP.
Local
Un curs intensiv de inițiere în domeniul consultanței în afaceri va fi derulat de către Camera de Comerț Arad.
ARADON opinii
Nu există prea multe motive să fim veseli în februarie. Lună nehotărâtă între iarnă și primăvară, între soare și frig, nehotărâtă până și în calendar, are ba 28, ba 29 de zile, personaj ce nu se lasă numerotat. Nesupunerea lui se simte peste tot. O iarnă cu miros de primăvară, în care energia începe să curgă prin trup, risipind negurile și pâclele sufletești.
Local
Ministrul Grindeanu a afirmat, în urmă cu două săptămâni, la Timișoara, că drumul de legătură va fi gata până la finele sezonului estival.
Local
Vaccinarea este indicată în lunile septembrie-octombrie, înainte de debutul sezonului de gripă, dar poate fi efectuată în toată perioada sezonului rece.
Local
Pe timpul desfăşurării activităţilor de control au fost constatate un număr de 2.118 deficienţe privind securitatea la incendiu, din care au fost soluționate pe timpul controalelor 60 și sancţionate 2.118.
Citiți principiile noastre de moderare aici!