Au implementat un prim proiect de utilizare a apei termale din subteran, iar acum vor să continue să exploateze această resursă. Vorbim despre cei din Primăria Pecica, instituţie care are în implementare un proiect de încălzire a imobilelor administraţiei cu apă termală, iar acum au pus pe hârtie realizarea unui ştrand termal uriaş.
În cadrul unei conferinţe de presă, primarul din Pecica, Petru Antal, a vorbit despre o idee care, încet-încet, devine realitate: realizarea unui ştrand pe o suprafaţă de aproximativ 16 hectare de teren. Ideea a fost pusă în practică după ce Pecica a primit titlul de staţiune turistică de interes local, titlu de care mai beneficiază oraşul Ineu şi comuna Ghioroc. În secunda în care a primit această titulatură, pentru Pecica şi celelalte două staţiuni locale s-a deschis „cufărul cu comori”. Mai precis, pe fonduri europene nerambursabile, fiecare localitate de mai sus poate beneficia de o finanţare de cinci milioane de euro pentru atragerea de turişti. Având apa termală în subsol, cei de la Pecica au şi dat drumul întocmirii unui studiu de fezabilitate pentru realizarea unui ştrand termal.
„Luna viitoare este gata SF-ul, apoi licităm proiectul tehnic, care ar trebui finalizat în două luni. Când se va deschide linia de finanţare, vom avea un proiect matur, cu toate documentaţiile făcute, gata de depus pentru finanţare”, a spus Antal.
Numai că cei cinci milioane de euro, la care se va adăuga o cofinanţare de un milion din partea Primăriei Pecica, nu vor fi suficiente pentru proiectul gândit de administraţie.
„Potrivit estimărilor, viitorul ştrand termal ar urma să coste undeva în jurul a 30 de milioane de euro. Pentru că nu avem posibilitatea de a finanţa din bugetul local o asemenea sumă, am decis să împărţim proiectul pe etape. Prima etapă se va referi la cei şase milioane de euro pe care îi putem primi pe această linie de finanţare. Ulterior, în funcţie de identificarea unor noi finanţări europene nerambursabile, vom continua cu extinderea ştrandului”, a mai spus primarul din Pecica.
Acesta a precizat că viitorul ştrand ar urma să aibă mai multe bazine exterioare, o serie de facilităţi pentru relaxare şi petrecerea timpului, dar şi bazine acoperite, care să funcţioneze şi pe timp de iarnă. Primele rezultate palpabile ale acestui proiect ar urma să apară în următorii 2-3 ani.
Trimite articolul
Xoras pecica ; comuna ARAD
-
Ai net pe Tarafului?
Felicitari primariei Pecica si angajatilor care lucreaza din greu pentru un oras mai frumos si cu o atractie turistica in dezvoltare.
Multa sanatate si sa ne vedem LA STRAND!
Dumnezeu sa va ajute!
-
Omule, tu nu vezi că primarul tău nu a fost în stare să termine șanțurile pt apa pluvială, lucrări începute de cel puțin 2 ani sau să ia măsuri să niveleze asfaltul la Lidl, pe str 2, tu crezi c@ bagă 30 mi euro în strand, poate cel mult 10-15 mil. maxim, restul îi intră lui și apropiaților din partid,iar tu îi lauzi și le pupi picioarele.
BUGETUL ORASULUI DIN VIITOR NU VA AVEA 30 DE MIL DE EURO IAR ASTIA CE CONDUC ORASUL DE 30 DE ANI NU AU CONSTRUIT UN WC CIVILIZAT IN ORAS DAR VISEAZA ANTAL CU GIO STRAND DE 30 MIL .OARE CE FUMEAZA?
Foarte misto proiectul mai ales la pretul aberant de 30 milioane euroi…Si asa, unii se vor alege cu vilute noi , etc, etc si strandul termal va arata exact asa precum arata restul lucrurilor bine facute in judetul Arad. Luam 30, investim 5 si restul la imparteala…. Sa mance si gura lor ceva….
Da un cosmodrom pe cand?! Oras turistic local?! Era sa cad de pe scaun…Oricum, la noi, cand vorbim de un proiect pe un an se transforma in ani. Cand se discuta de proiecte pe ani de zile, cred ca te ia cu ametelea… Trebuie sa fi botanist rau, sa mai crezi basmele astea…
Case cu turnulețe, mașâni scumoe, utilitare de vinzare s.a.m.d. vezi când treci prin Oraș. Frumos peisaj pentru turiștii care vor venii să se bălăcească. Ce de bani vreți sa furați. Nu va mai satura ochiudracului.